آرشیو تیر ماه 1403

اطلاعات روز پزشکی و روانشناسی

من را در شبكه هاي اجتماعي دنبال كنيد

 

چندین قدم وجود دارد که می توانید برای جلوگیری از افتادگی رحم انجام دهید. این موارد باید بدون ربط به سن یا اینکه آیا قصد بچه دار شدن دارید رعایت شود:

  • تمرینات کگل - این تمرینات به عنوان تمرینات کف لگن نیز شناخته می شود. شما می توانید آنها را به سرعت و به راحتی در هر زمانی از روز انجام دهید زیرا هیچ کس نمی داند که شما آنها را انجام می دهید. آنها به تقویت عضلات کف لگن کمک می کنند. با استفاده از تونر الکترونیکی لگن می توانید آنها را حتی بیشتر موثر کنید .
  • وزن خود را حفظ کنید - اطمینان از اینکه به یک وزن سالم پایبند هستید، فشار کمتری بر عضلات کف لگن وارد می کند و شانس بیشتری برای قوی نگه داشتن آنها می دهد. موسسه ملی بهداشت و مراقبت عالی (NICE) توصیه می کند BMI خود را زیر 30 نگه دارید.
  • اجتناب از یبوست – خوردن یک رژیم غذایی با فیبر بالا از میوه‌ها، سبزیجات و غلات سبوس‌دار به روده‌های شما کمک می‌کند، و همچنین نوشیدن آب فراوان.
  • از زور زدن به توالت پرهیز کنید - زور زدن روی توالت فشار غیرضروری به عضلات کف لگن وارد می کند. استفاده از مدفوع توالت هنگام دفع مدفوع به جلوگیری از زور زدن کمک می کند زیرا بدن شما را در موقعیت بهینه برای تخلیه کامل روده قرار می دهد.
  • وزنه های سنگین (و کودکان) را با خیال راحت بلند کنید – بلند کردن صحیح نه تنها برای کمر، بلکه در ناحیه لگن شما نیز تفاوت ایجاد می کند. سرویس بهداشت ملی (NHS) پیشنهاد می کند که بار را نزدیک کمر خود نگه دارید و از خم شدن کمر خودداری کنید.
  • از ورزش‌های با تاثیر زیاد خودداری کنید – تمرینات با تاثیر بالا برای سلامت کلی عالی هستند. اما اگر نگران افتادگی رحم هستید، ورزش ملایم تر و تاثیر کمتر برای شما بهتر خواهد بود.
  • آن سرفه را درمان کنید – سرفه‌های شدید مداوم می‌تواند باعث ضعیف شدن عضلات کف لگن شود که ممکن است فوراً آشکار نشود. برای سرفه ای که بیش از یک هفته طول می کشد، کمک پزشکی دریافت کنید.

 


چه درمان هایی برای افتادگی رحم وجود دارد؟

اگر شروع پرولاپس رحم دارید، اتخاذ مراحل پیشگیرانه ذکر شده در بالا ممکن است تنها چیزی باشد که برای درمان آن نیاز دارید یا حداقل از بدتر شدن آن جلوگیری کنید. تمرینات هدفمند عضلات کف لگن یک انتخاب محبوب برای مشاهده بهبود سریع و موثر در پرولاپس شما هستند.

پزشک شما همچنین ممکن است بسته به شرایط شخصی شما در مورد درمان های زیر صحبت کند:

  • درمان جایگزینی هورمونی – اگر در دوران یائسگی هستید، پزشکتان ممکن است درمان جایگزین استروژن یا کرم هایی را برای کمک به افزایش سطح استروژن پیشنهاد کند که به نوبه خود ممکن است به تقویت کف لگن شما کمک کند. این می تواند به شکل کرمی باشد که روی واژن خود می زنید یا قرصی که قرار می دهید. این درمان اغلب برای افتادگی های خفیف رحم توصیه می شود.
  • پساری پرولاپس رحم - پساری واژینال به حمایت بهتر حتی از افتادگی های شدید رحم کمک می کند. این دستگاه کوچکی است که معمولاً از سیلیکون ساخته شده است و در داخل واژن قرار می گیرد تا از دیواره واژن حمایت کند و از فرو ریختن بیشتر اندام های لگنی به داخل آن جلوگیری کند. شکل ها و اندازه های مختلف پساری واژینال متناسب با شکل ها و اندازه های مختلف زنان است. پزشک می تواند به شما کمک کند تا پساری مناسب را پیدا کنید و هر چهار تا شش ماه یک بار به شما کمک کند تا پساری را تغییر دهید. این معمولاً برای کسانی که نمی توانند تحت عمل جراحی قرار گیرند به دلیل سایر شرایط پزشکی یا کسانی که مایل به بچه دار شدن در آینده هستند، این روش درمانی مطلوب است. آنها همچنین می توانند برای تقویت کف لگن استفاده شوند.

 

جراحی تنها زمانی به عنوان یک گزینه در نظر گرفته می شود که علائم شدید باشد و از طریق روش های دیگر قابل درمان نباشد، زیرا در صورت بروز عوارض، خطر آسیب بیشتر وجود دارد. درمان‌های غیرجراحی نیز در صورت تمایل به فرزندان آینده ترجیح داده می‌شوند که می‌تواند موفقیت روش‌های جراحی قبلی را کاهش دهد. اگر به شما توصیه می شود که برای پرولاپس رحم خود مداخله جراحی انجام دهید، چندین روش جراحی در حال حاضر در دسترس هستند و ممکن است همراه با تکمیل تمام افتادگی هایی که تجربه می کنید تکمیل شوند:

  • جراحی تعلیق رحم - جراح رحم شما را به جایی که باید باشد برمی‌گرداند، سپس از رباط‌های لگنی خود یا یک پوشش مشبک بیولوژیکی یا مصنوعی برای حمایت بیشتر استفاده می‌کند. استفاده از پوشش مش در حال حاضر فقط در چارچوب تحقیقات توصیه می شود، زیرا شواهد فعلی در مورد ایمنی این روش کافی نیست. این جراحی معمولا از طریق واژن انجام می شود، اما ممکن است از طریق شکم انجام شود تا به واژن آسیب نرسد.
  • جراحی هیستروپکسی (رباط) بخیه لاپاروسکوپی – از طریق لاپاراسکوپی (جراحی سوراخ کلید) ، رباط‌های آسیب دیده لگنی (uterosacral) با اتصال بالا و پایین قوی رباط‌ها، ترمیم می‌شوند و فشار وارده بر وسط ضعیف شده کاهش می‌یابد. این جراحی رحم را حفظ می کند و به بیمار اجازه می دهد تا باردار شود. این یک روش نسبتاً جدید است، بنابراین هنوز هیچ مطالعه طولانی مدتی در مورد موفقیت آن وجود ندارد.
  • جراحی هیستروپکسی واژینال (رباط) - همانطور که در بالا، این جراحی به اتصال بخش های قوی رباط ها می پردازد. از طریق واژن و داخل شکم تکمیل می شود - بنابراین هیچ جای زخمی باقی نمی گذارد. این روش دسترسی به شکم در مواردی که قرار است پرولاپس های دیگر هم زمان ترمیم شوند، ترجیح داده می شود.
  • هیسترکتومی - این برداشتن کامل رحم است و اغلب در شرایط اضطراری افتادگی رحم یا زمانی که افتادگی رحم شدید است انجام می شود. این کار را می توان از طریق واژن یا از طریق شکم انجام داد. سپس دیواره‌های واژن به رباط‌های سالم وصل می‌شوند تا از سایر اندام‌ها پشتیبانی کنند. این جراحی از هرگونه بارداری در آینده جلوگیری می کند و اغلب با افتادگی بیشتر اندام لگن همراه است زیرا رحم دیگر برای حمایت از سایر اندام های لگنی وجود ندارد، بنابراین مهم است که گزینه های دیگر را قبل از انتخاب هیسترکتومی در نظر بگیرید.

توجه به این نکته ضروری است که جراحی قادر به ترمیم عضلات کف لگن نیست، بنابراین باید پس از بهبودی، تمرینات کف لگن را انجام دهید تا از بازگشت افتادگی جلوگیری شود و از کشش هر گونه مش مصنوعی یا بیولوژیکی که می‌تواند منجر به افتادگی شود حمایت کند. عود.

می توانید در صفحه جراحی ترمیم واژن ما در مورد خطرات و عوارض احتمالی مرتبط با جراحی پرولاپس بیشتر بخوانید .

 


چه مدت طول می کشد تا پس از جراحی افتادگی رحم بهبودی پیدا کنید؟

اگر جراحی تعلیق رحم داشته باشید، بهبودی ممکن است حدود چهار تا شش هفته طول بکشد. با این حال، اگر هیسترکتومی انجام دهید، بهبودی می تواند تا سه ماه طول بکشد.

اگر جراحی را انتخاب می کنید، مهم است که توجه داشته باشید که جراحی نمی تواند عضلات کف لگن شما را ترمیم کند. برای جلوگیری از عود افتادگی و حمایت از کشش هر گونه مش مصنوعی یا بیولوژیکی، پس از بهبودی پس از جراحی، باید تمرینات کف لگن را انجام دهید. به دلیل آسیب به بافت واژن، 30 درصد احتمال ایجاد افتادگی در آینده پس از جراحی واژن وجود دارد. سایر درمان‌های غیرجراحی نیز باید برای جلوگیری از افتادگی در آینده دنبال شوند. مانند تغذیه مناسب برای جلوگیری از یبوست و حفظ وزن مناسب.

توجه به این نکته ضروری است که هیچ عمل جراحی برای درمان پرولاپس شما تضمین نمی شود و برخی از زنان ممکن است در آینده از جمله علائم دیگر، پرولاپس مجدد را تجربه کنند. این احتمال افزایش می‌یابد، هر چه سن شما جوان‌تر باشد، زیرا بدن شما به تغییر ادامه می‌دهد.برای جراحی افتادگی رحم در تهران اینجا کلیک کنید.

در برخی موارد، ترمیم افتادگی می‌تواند سایر شرایط زمینه‌ای مرتبط مانند آسیب به مثانه یا روده را آشکار کند. پزشک شما در مورد اینکه آیا این موارد پس از بهبودی شما به درمان بیشتری نیاز دارند یا خیر صحبت خواهد کرد.

 

 

افسردگی یک بیماری روانی جدی است که بر نحوه تفکر، احساس و رفتار شما تأثیر می گذارد. در حالی که همه گاهی اوقات غمگین یا ناراحت می شوند، افسردگی طولانی تر است و ممکن است بخش های زیادی از زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد.

افسردگی در زنان بیشتر از مردان است. زنان اغلب افرادی هستند که از دیگران مراقبت می کنند، گاهی اوقات به قیمت سلامتی و رفاه خودشان. در حالی که زنان بیشتر احتمال دارد افسردگی را تجربه کنند، آنها نیز بیشتر به دنبال کمک و حمایت هستند. این اولین قدم مهم در غلبه بر افسردگی است.

این اطلاعات در مورد افسردگی در زنان است. با این حال، بسیاری از جنبه ها و عوامل خطر افسردگی مربوط به جنسیت یا جنسیت نیست.

افسردگی در زنان چقدر شایع است؟

افسردگی و شرایط سلامت روان مرتبط با آن، مانند اضطراب و اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) در زنان شایع تر است.

از هر 6 زن در استرالیا یک نفر در طول زندگی خود افسردگی را تجربه می کند. افسردگی در دوران بارداری و بعد از آن نیز بسیار شایع است. از هر 10 زن یک نفر در دوران بارداری افسردگی را تجربه می کند و از هر 6 زن یک زن در سال اول پس از تولد دچار افسردگی می شود.

علت افسردگی در زنان چیست؟

تغییرات بزرگ زندگی مانند بارداری، والدین و یائسگی می تواند باعث استرس های جسمی و روحی در زنان شود. تجربیات منفی زندگی نیز می تواند بر سلامت روان زنان و رفاه آنها تأثیر بگذارد. تجارب متداول شامل مشکلات باردار شدن ، از دست دادن نوزاد ، برخورد با خشونت یا احساس انزوا است . عوامل مختلفی وجود دارد که می تواند به افسردگی کمک کند از جمله:

  • سابقه خانوادگی (عوامل ژنتیکی)
  • تغییرات در مغز
  • مشکلات سلامت جسمانی
  • شخصیت
  • استرس های طولانی مدت (مانند استرس رابطه ، استرس کاری )
  • رویدادهای استرس زا یا آسیب زا

برخی از تجربیات که خطر افسردگی زنان را افزایش می دهد عبارتند از:

  • نقش های مراقبتی - از هر 3 زن، بیش از 2 نفر مراقب کودکان، والدین و شرکا هستند. ایجاد تعادل بین نقش های مراقبتی و سایر مسئولیت ها می تواند بر سلامت جسمی و روانی زن تأثیر بگذارد.
  • خشونت یا بدرفتاری - بسیاری از زنان استرالیایی خشونت یا آزار توسط یک شریک صمیمی را تجربه کرده اند . این اغلب بر سلامت و رفاه زن تأثیر منفی می گذارد.
  • ناباروری و سقط جنین - بسیاری از زوج های استرالیایی با ناباروری مواجه هستند و از دست دادن پری ناتال را تجربه می کنند . این می تواند بسیار دردناک باشد، به ویژه از آنجایی که این ضررها اغلب به طور خصوصی عزاداری می شوند. زنانی که تمایل زیادی به بچه دار شدن دارند، می توانند این رویدادها را به ویژه استرس زا ببینند.
  • بارداری و تولد : از هر 10 زن، 1 نفر در دوران بارداری دچار افسردگی می شود و از هر 6 زن، 1 نفر در سال اول پس از زایمان دچار افسردگی می شود.
  • یائسگی - تغییرات هورمونی و بسیاری از تغییرات زندگی که در حوالی یائسگی اتفاق می‌افتد، احتمال ابتلای زنان به مشکلات سلامت روان از جمله افسردگی را افزایش می‌دهد.

این جزوه اطلاعاتی در مورد نحوه مراقبت از زخم خود پس از عمل سزارین برای زایمان ارائه می دهد.

بعد از عمل چه انتظاری می توانم داشته باشم؟
سزارین یک عمل جراحی بزرگ است. مدتی طول می کشد تا به حالت عادی برگردید. لبه های پوست خارجی زخم شما باید بعد از حدود دو روز ببندد، اما بهبود داخلی ماهیچه ها و سایر بافت های زیر سطح برای چندین ماه ادامه دارد.

پس از عمل ممکن است انتظار داشته باشید:
• درد – حتی حرکات بسیار کوچک مانند حرکت در رختخواب، سرفه و خنده می تواند ناراحت کننده باشد. مسکن‌های ساده می‌توانند کمک کنند، اما اگر احساس نمی‌کنید درد کنترل شده است، با ماما یا پزشک عمومی خود صحبت کنید.
• ترشح و خونریزی واژن.
• یک زخم جراحی – در بیشتر موارد زخم 10 تا 15 سانتی متر طول دارد و درست زیر آن قرار می گیرد و خط بیکینی شما را دنبال می کند. بسته به انتخاب جراح شما ممکن است با یک بخیه قابل حل بسته شود یا بخیه ای که در روز 5 نیاز به برداشتن دارد.

آیا احتمال عفونت زخم وجود دارد؟
نظارت انجام شده توسط آژانس حفاظت از سلامت نشان داده است که تقریباً از هر 10 زن سزارین یک نفر ممکن است دچار عفونت زخم شود. این بالاتر از سایر انواع جراحی های مشابه است و تحقیقات بیشتری برای درک بهتر این موضوع در حال انجام است.

با این حال، می دانیم که موارد زیر می تواند خطر عفونت زخم را افزایش دهد:
• اضافه وزن
• سیگار کشیدن
• دیابت
• رژیم غذایی نامناسب بدون مواد مغذی کافی ممکن است تغییر این عوامل امکان پذیر نباشد، به خصوص اگر عمل شما برنامه ریزی نشده باشد. با این حال، با پیروی از توصیه‌های زیر، می‌توانیم خطر ابتلا به عفونت را کاهش دهیم و اطمینان حاصل کنیم که هر گونه مشکلی به سرعت شناسایی می‌شود.

بیمارستان برای کاهش خطر عفونت چه می کند؟
بیمارستان از دستورالعمل های ملی در مورد پیشگیری از عفونت زخم پیروی می کند، از جمله:
• گرفتن سواب برای MRSA (استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین). اگر مشخص شود که حامل MRSA هستید، درمان برای رفع این مشکل به شما پیشنهاد می شود.
• استفاده از قیچی موی استریل به جای تیغ برای از بین بردن موهای زائد در محل عمل.
• دادن آنتی بیوتیک بلافاصله قبل از عمل.
• اطمینان از شستشوی کامل دست ها در طول مراقبت.
• نگه داشتن پانسمان روی زخم در 48 ساعت اول.
• ارائه مشاوره مراقبت از زخم مبتنی بر شواهد.

برای جلوگیری از عوارض خود چه کاری می توانم انجام دهم؟
• اگر سزارین شما برنامه ریزی شده است، سواب MRSA خود را در هفته 34 و در قرار ملاقات قبل از عمل خود بگیرید.
• در روز عمل خود دوش بگیرید یا حمام کنید.
• لازم نیست قبل از جراحی خط بیکینی خود را بتراشید. بریدگی های کوچکی که در اثر استفاده از تیغ ایجاد می شود می تواند خطر عفونت را افزایش دهد.

• همانطور که در زیر توضیح داده شده از زخم خود مراقبت کنید.
• اجازه ندهید کسی به زخم شما دست بزند مگر اینکه ابتدا دست های خود را شسته باشد. هر گونه مشکل در زخم خود را به سرعت به ماما یا پزشک عمومی خود گزارش دهید.

چگونه باید از زخم خود مراقبت کنم؟
در 48 ساعت اول بستری شدن در بیمارستان، زخم شما با یک پانسمان ضد آب و جاذب پوشانده می شود. در صورت وجود هر گونه نشتی از زخم، توسط کارکنان تعویض می شود. ما پانسمان های تخصصی و محصولات مراقبت از زخم داریم که در صورت نیاز می توان از آنها استفاده کرد. مامای شما در صورت نیاز به برنامه مراقبت از زخم توصیه می کند.

• بعد از 48 ساعت، ماما پانسمان را برمی دارد و زخم شما را بررسی می کند.
• ماما ممکن است پانسمان دیگری را برای محافظت از زخم انتخاب کند. این پانسمان می تواند تا سه روز در جای خود باقی بماند تا زمانی که نشتی یا درد
و حساسیت اضافی در زخم وجود نداشته باشد.

اگر پانسمان قبلاً برداشته نشده است، باید در روز پنجم پس از زایمان پانسمان را بردارید.

موارد زیر مواردی است که می توانید برای کمک به خود انجام دهید:
• همیشه قبل و بعد از لمس زخم یا پانسمان دست های خود را بشویید.
• دوش گرفتن بر استحمام ارجح است.
• صابون، ژل دوش، یا تالک را مستقیماً روی زخم در حال بهبود نمالید.
• زخم را با یک حوله تمیز یا یک تکه رول تمیز آشپزخانه که فقط برای این منظور نگهداری می شود، خشک کنید.
• برای جلوگیری از مالش زخم، لباس زیر گشاد بپوشید.

علائم عفونت چیست؟
علائم زیر می تواند به این معنی باشد که شما عفونت دارید. شما باید این موارد را در اسرع وقت به ماما یا پزشک عمومی خود گزارش دهید:
• درد در زخم یا رحمتان بیشتر از آنچه از زمان زایمان
تجربه کرده اید دارید • زخم شما قرمز، متورم یا داغ است • زخم شما گریه سبز یا زرد دارد یا ترشح • به نظر می رسد زخم شما باز یا باز شده است • ترشحات ناخوشایند واژن دارید • احساس تب دارید یا درجه حرارت بالا دارید

در مراحل اولیه، فروید احساس می کرد که مشکلات سلامت روان به دلیل تمایلات جنسی نامناسب ناشی از آگاهی آگاهانه به وجود می آید. با این حال، بعداً او پیشنهاد کرد که مسائل روانپزشکی نتیجه تنش‌های بین سه بخش مختلف ذهن، id، ego و superego است. به عقیده فروید، id نشان دهنده تمایلات ناخودآگاه مبتنی بر لذت مانند پرخاشگری و تمایلات جنسی است که حیوانی هستند. سوپرایگو بخشی نیمه خودآگاه ذهن است که اخلاق و قضاوت اجتماعی را درک و درونی می کند. مثلاً می دانید جامعه چه رفتاری از شما انتظار دارد. او معتقد بود که ایگو میان id و ایگو که تا حدی آگاه است، واسطه می شود. او احساس می کرد که هدف درمان روانکاوانه این است که با وارد کردن مبارزات ناخودآگاه به آگاهی خودآگاه این تعارض را تسکین دهد.

امروزه درمان روانکاوی جای خود را به درمان روان پویایی داده است. اگرچه اصول اولیه یکسان است، اما مشتریان را در زمینه اجتماعی و بین فردی آنها قرار می دهد. تمرکز بیشتر روی تسکین پریشانی روانی است تا تغییر فرد.

روانکاوی نوعی گفتار درمانی با تمرکز ویژه بر ریشه های عمیق تر مشکلات است که باعث ایجاد افسردگی مداوم، اضطراب، اعتماد به نفس پایین، پرخاشگری و چندین اشکال دیگر از اختلالات عاطفی می شود. بر جنبه های ناخودآگاه زندگی ما تمرکز دارد. روانکاو فرد را به صحبت آزادانه دعوت می کند و رویکردی غیرقابل قضاوت و غیر استبدادی را دنبال می کند. او محرمانه بودن بیمار را حفظ می کند و به فرد کمک می کند تا تمام احساسات سرکوب شده را بیان کند و آنچه را که ناخودآگاه است به آگاهی برساند. بحث ممکن است شامل رویاها، خیالات و نقش کاناپه باشد. روانکاوی حوزه ای است که به طور مداوم در حال تحول است که مفاهیم روانشناختی و اجتماعی جاری را در خود جای داده است.

تکنیک های روانکاوی

زیگموند فروید، بنیانگذار روانکاوی، بیشتر در مورد کار یوزف بروئر و دیگران پیشرفت کرد. نظریه‌ها و تکنیک‌های روان‌درمانی توسعه‌یافته توسط او به‌عنوان روان‌کاوی یا درمان روان‌کاوی رایج شد. درمانگران معمولا چندین تکنیک را برای کشف ذهن ناخودآگاه بیماران خود اتخاذ می کنند. تداعی آزاد یکی از این تکنیک‌هاست که بیمار را قادر می‌سازد تا تمام افکاری را که به ذهنش می‌رسد بدون سازماندهی یا سانسور کردن آنها به اشتراک بگذارد. معمولاً بیمار هر چیزی را که به ذهنش می‌رسد، یکی پس از دیگری فکر می‌کند، بدون اینکه اجازه دهد هیچ انتقاد آگاهانه‌ای به آنچه می‌گوید شکل دهد.

روانکاو سپس کل دنباله را مرور می کند و سعی می کند با استفاده از تخصص خود، الگوها یا معنای اساسی در افکار بیمار را تشخیص دهد. تمرینات مربوط به تداعی آزاد اغلب به طور خاص برای خاطرات دوران کودکی استفاده می شود. روانکاوان بر این باورند که روابط کودکی فرد با مراقبان بر نحوه ارتباط فرد با دیگران تأثیر می گذارد و مشکلات روانپزشکی بعدی را پیش بینی می کند. بنابراین، آنها احساس می کنند که کاوش در این خاطرات دوران کودکی، از طریق تداعی آزاد یا غیره، می تواند بینش هایی را در مورد ساختار روانی فرد ارائه دهد. روانکاوان همچنین رویاهای بیماران خود را مورد بحث قرار می دهند زیرا ما همیشه توانایی یادآوری آگاهانه این خاطرات عمیق را نداریم.

طبق نظریه فرویدی، رویاهای ما حاوی محتوای آشکار و همچنین محتوای نهفته هستند که به این معنی است که محتوای رویاها می تواند تحت اللفظی یا نمادین باشد. مثلاً شخصی در خواب می بیند که دندان هایش در حال افتادن است. محتوای آشکار این است که دندان ها در واقع در حال افتادن هستند. با این حال، معنای نمادین می تواند این باشد که این نگرانی فرد را از دست دادن زیبایی ظاهری خود، که محتوای نهفته یا استعاری رویا است، منعکس می کند. کار درمانگر این است که از طریق تجزیه و تحلیل رویا، محتوای پنهان زیر محتوای آشکار را دریابد.

در واقع، فروید یک کاناپه روانکاوانه معروف در اتاق مشاوره خود داشت که در ملیله ها و بالش ها پوشیده شده بود. خود اتاق با کتاب ها، مجسمه ها و تصاویر روی دیوار تزئین شده بود. او به بیمارانش دستور می داد که راحت روی کاناپه دراز بکشند و رو به رو شوند تا کمتر احساس ممانعت کنند و تمرکز کنند.

درمان روانکاوی و روان پویشی

در روز و زمان امروز، یک بیمار روان درمانی ممکن است حاضر به دراز کشیدن روی مبل نباشد. در واقع، او ممکن است روبه روی درمانگر بنشیند. با این حال، توجه به این نکته مهم است که درمانگر در تفسیر افکار و رفتار بیمار نقشی پذیرا دارد و به تجربه بالینی و نظریه روانکاوی بستگی دارد. اگر بیمار شروع به نشان دادن خشم ناموجه نسبت به درمانگر کند، درمانگر ممکن است این را به عنوان یک عمل انتقال درک کند. به عنوان مثال، یک بیمار ممکن است احساسات خود را نسبت به افراد زندگی خود (شاید عصبانیت نسبت به والدین خود) به درمانگر نشان دهد. در همین نکته، درمانگر نیز باید از افکار و احساسات خود آگاه باشد، در فرآیندی مشابه، به نام انتقال متقابل، و درمانگر ممکن است احساسات خود را به بیمار منتقل کند.

هدف اصلی نظریه روانکاوی این است که به افراد کمک کند تا محتوای متناقض و مدفون از ذهن خود را فاش کنند و درمانگران را قادر سازد تا از تاکتیک‌های مختلفی مانند نشستن بیماران برای رویارویی با آنها برای ترویج خودافشایی استفاده کنند. از آنجایی که درمانگر زمان بیشتری را با بیمار می گذراند، می تواند رابطه خود را با بیمار به عنوان بازتابی از ذهن بیمار در نظر بگیرد.

بهبودی پس از عمل تومور مغزی ممکن است کمی طول بکشد. هر کس مدت زمان متفاوتی را برای بهبودی صرف می کند.

ممکن است پس از جراحی حدود 3 تا 10 روز در بیمارستان بمانید. مدت اقامت شما در بیمارستان بستگی به عمل جراحی شما و مدت زمان بهبودی شما دارد. به محض اینکه ایمن شد، به شما اجازه داده می شود به خانه بروید، جایی که به بهبودی ادامه می دهید.

رفتن به خانه بعد از یک عمل جراحی بزرگ ممکن است ترسناک به نظر برسد. این می تواند کمک کند که دقیقاً چه چیزی را انتظار داشته باشید و کمک و پشتیبانی موجود را بدانید.

خطرات عمومی بعد از عمل

پس از هر عملی احتمال بروز مشکلات یا عوارض وجود دارد. بسیاری از مشکلات جزئی هستند اما برخی از آنها می توانند تهدید کننده زندگی باشند. درمان آنها در اسرع وقت مهم است.برای ارتباط با بهترین جراح مغز و اعصاب در تهران اینجا کلیک کنید.

پس از هر عملیات بزرگ، این خطر وجود دارد:

  • عفونت
  • لخته شدن خون
  • مشکلات قفسه سینه و تنفس
  • خون ریزی
  • مشکلات زخم مانند باز شدن زخم جراحی
  • واکنش آلرژیک به دارو یا فرآورده های خونی

پس از جراحی، تیم مراقبت های بهداشتی شما را از نزدیک تحت نظر دارند تا علائمی از عوارض را بررسی کنند. آنها برای کاهش خطر عوارض به شما داروهایی می دهند. و هنگامی که به اندازه کافی خوب هستید، ممکن است شما را تشویق کنند تا تمرینات پا و تنفسی انجام دهید و در صورت توانایی حرکت کنید. 

عوارض فوری جراحی مغز

معمولاً افراد بلافاصله پس از جراحی احساس بدتری نسبت به قبل دارند. این می تواند ناراحت کننده باشد اگر برای آن آماده نباشید. برداشتن تومور مغزی یک عمل بزرگ است، بنابراین ممکن است مدتی طول بکشد تا مزایای برداشتن تومور را احساس کنید. 

تورم

جراحی مغز می تواند باعث تورم (ادم) در مغز شود. پزشکان و پرستاران شما این موضوع را از نزدیک تحت نظر دارند و برای کاهش تورم به شما درمانی خواهند داد. اما همچنان ممکن است علائمی مانند:

  • سردرد
  • ضعف
  • طلسم های سرگیجه
  • تعادل ضعیف یا عدم هماهنگی
  • تغییر شخصیت یا رفتار
  • گیجی
  • مشکل در گفتار شما
  • تناسب (تشنج)
  • تاری دید

علائم شما ممکن است در ابتدا بدتر شود. و ممکن است متوجه علائمی شوید که قبلاً نداشتید.

این می تواند زمان سختی برای شما و خانواده تان باشد. آنها ممکن است نگران باشند که عملیات شما جواب نداده باشد. اما علائم معمولاً با بهبودی کاهش یا ناپدید می شوند.

ممکن است پس از جراحی نیاز به استروئید داشته باشید، چه به صورت قرص یا تزریقی. استروئیدها می توانند تورم و فشار اطراف مغز را کاهش دهند. این می تواند به کاهش علائم کمک کند. همچنین مصرف دارو برای جلوگیری از تشنج (بروز) رایج است. این داروها ضد صرع یا ضد تشنج نامیده می شوند. 

پزشک و متخصص پرستار بالینی شما می توانند در مورد آنچه در مورد بهبودی باید انتظار داشته باشید ایده ای به شما ارائه دهند. برخی افراد پس از جراحی خود به طور کامل بهبود می یابند. برخی دیگر ممکن است مشکلات طولانی مدت داشته باشند. همیشه نمی توان از قبل گفت که اوضاع چگونه پیش خواهد رفت.

مشکلات طولانی مدت بعد از جراحی مغز

برخی از افراد پس از جراحی مغز به خوبی بهبود می یابند، اما ممکن است مدتی طول بکشد. افراد دیگر دارای برخی مشکلات یا مشکلات طولانی مدت هستند.

مشکلاتی که ممکن است داشته باشید بستگی به ناحیه ای از مغز دارد که تومور در آن قرار داشته است (یا اگر فقط بخشی از تومور را برداشته باشید هنوز هم وجود دارد). مشکلات ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • مشکل در راه رفتن
  • ضعف در بازو یا پا
  • مشکل در تمرکز یا به خاطر سپردن چیزها
  • رفتار تغییر می کند
  • مشکلات در گفتار
  • احساس خستگی (خستگی)
  • صرع

حمایت از شما

بسته به مشکلاتی که دارید، ممکن است از متخصصان مختلف مراقبت های بهداشتی کمک و حمایت دریافت کنید.

فیزیوتراپیست ها

فیزیوتراپیست ها می توانند برای شما یک برنامه ورزشی تهیه کنند تا به شما در بهبود سطح تناسب اندام کمک کنند.

درمانگران گفتار و زبان

آنها می توانند به افرادی که مشکلات گفتاری و بلع دارند کمک کنند.

کاردرمانگران

می تواند شما را ارزیابی کند و به شما کمک کند تا راه هایی برای مدیریت زندگی روزمره خود بیابید. به عنوان مثال، آنها می توانند برای خانه شما تجهیزاتی مانند ریل برای راه پله تهیه کنند.

برخی از مادران آینده همه چیز در مورد زایمان طبیعی هستند - از مصرف دارو در طول زایمان و زایمان چشم پوشی می کنند. برخی دیگر می خواهند در حالی که نوزاد گرانبهای خود را به دنیا می آورند تا حد امکان درد را به حداقل برسانند.

این یک تصمیم بسیار شخصی است - و ممکن است تصمیم بگیرید که پس از شروع زایمان تغییر دهید. چندین گزینه برای انتخاب وجود دارد، از جمله:

اکسید نیتروژن

برخی از بیمارستان ها اکسید نیتروژن را ارائه می دهند که به گاز خنده نیز معروف است. این گاز بی رنگ و بی بو است که از طریق ماسک استنشاق می شود. این می تواند یک گزینه عالی باشد زیرا توسط بیمار کنترل می شود. این به ناراحتی شما کمک می کند، اما شما را در برابر تمام دردها بی حس نمی کند. و ممکن است کمی حالت تهوع در شما ایجاد کند. اگر چنین است، داروهایی وجود دارند که می توانند به رفع حالت تهوع کمک کنند. 

داروی ضد درد IV

داروهای ضد درد که از طریق IV تحویل داده می‌شوند می‌توانند مزیت را از بین ببرند، اما ممکن است باعث خواب آلودگی شما شوند. همچنین فقط در یک بازه زمانی مشخص در دسترس است. هنگامی که تولد قریب الوقوع است، تیم شما دیگر نمی تواند داروهای ضد درد IV ارائه دهد، زیرا می تواند باعث کاهش حرکت تنفسی کودک شود. هیچ زمان قطعی خاصی وجود ندارد که این دیگر قابل اجرا نباشد. به عوامل مختلفی بستگی دارد

پیاده روی اپیدورال

بسیاری از بیمارستان‌ها چیزی را ارائه می‌دهند که به عنوان "اپیدورال راه رفتن" شناخته می‌شود، که می‌تواند درد را کاهش دهد اما همچنان به عملکرد حرکتی اجازه می‌دهد. در واقع، حرکت در اطراف برای مادر بی خطر و تشویق می شود زیرا می تواند روند زایمان را تسهیل کند. به طور مشابه، دراز کشیدن صاف روی پشت خودداری می شود زیرا ممکن است روند را کاهش دهد. توانایی تغییر موقعیت در زایمان می تواند ابزار موثری برای مدیریت ناراحتی باشد. 

اپیدورال کامل

اگر تصمیم گرفتید که دیگر نمی توانید درد را تحمل کنید، ممکن است زمان تبدیل اپیدورال راه رفتن به اپیدورال کامل رسیده باشد . شما احساس بی حالی نخواهید داشت، اما می تواند باعث شود از کمر به پایین بی حس شوید و تحرک شما را محدود کند. پس از تزریق، در رختخواب خواهید ماند و یک سوند ادراری برای تخلیه مثانه قرار داده می شود. ارائه‌دهنده OB-GYN شما با شما کار می‌کند تا موقعیت‌های مختلفی را پیدا کند، مثلاً در پهلو یا با پا در رکاب، برای کمک به حرکت در طول روند زایمان. با اپیدورال، بسیاری از زنان گزارش می‌دهند که فشار فیزیکی دارند، که می‌تواند نشان‌دهنده زمانی باشد که نیاز به فشار دادن دارند. زنان دیگر چیزی احساس نمی کنند و ممکن است در حین هل دادن نیاز به آموزش داشته باشند.

بدون داروی ضد درد

اگر هیچ داروی مسکنی را انتخاب نکنید، تیم خدمات زایمان و زایمان شما برای ایجاد یک برنامه زایمان فردی با شما همکاری خواهد کرد. روش های جایگزینی برای کمک به شما برای کنترل درد پیشنهاد می شود.

زایمان بدون دارو چگونه به نظر می رسد

تولد بدون دارو را می توان پیش بینی کرد و سایر مواقع به طور تصادفی اتفاق می افتد. اگر مادری وارد شود و زایمان سریعتر از حد انتظار پیشرفت کند و زایمان قریب الوقوع باشد قبل از انجام اپیدورال، گزینه های دارویی به شدت یا به طور کامل محدود می شوند. این زمان استفاده از ابزارهای غیردارویی است.

اگر زایمان بدون دارو را انتخاب کنید، برنامه ریزی بسیار مهم است. مانند هر رویداد سختی برای آن آماده شوید. حتی اگر برای زایمان بدون دارو برنامه ریزی نمی کنید، باید تکنیک های مقابله را داشته باشید.

بدن خود را آماده کنید

  • در دوران بارداری ورزش کنید
  • هیدراته بمانید
  • خوب بخور

ذهن خود را آماده کنید

زایمان بدون دارو نیاز به آمادگی ذهنی دارد. ارائه‌دهنده OB-GYN شما همچنین با شما کار می‌کند تا جعبه ابزاری از مکانیسم‌های مقابله ایجاد کند تا در هنگام افزایش درد به آن تکیه کنید.

  • تکنیک های تنفس
  • ماساژ
  • تغییر موقعیت ها
  • مراقبه
  • ذهن آگاهی

اگر تکنیک‌هایی مانند مدیتیشن، تمرکز حواس و تمرین‌های تنفسی برای شما جدید هستند، در کلاس‌هایی شرکت کنید تا نحوه استفاده بهینه از این ابزارها را بیاموزید و تمرینات لازم را قبل از ورود به اتاق زایمان کسب کنید.

 

موضوع گفتگو در طول جلسات درمانی از زوجی به زوج دیگر متفاوت است، اگرچه درگیری ها یا مسائل موجود تقریباً همیشه در این مکالمات محوری هستند. درمانگر هر دو طرف را تشویق می کند تا در مورد مشکلات خود صحبت کنند تا شریک زندگی آنها درک عمیق تری از رفتار طرف مقابل به دست آورد. بسته به موقعیت، درمانگر ممکن است تصمیم بگیرد که در مورد روابط دوران کودکی یا تجربیات آسیب زا (در صورت وجود) بحث کند، زیرا این موارد می توانند بر نحوه رفتار فرد با شریک زندگی خود نیز تأثیر بگذارند.

جنبه دیگری از رابطه که در طول درمان بررسی می شود مواردی است که در حال حاضر برای زوجین خوب پیش می رود. این کار توسط یک درمانگر انجام می‌شود تا به زوجین کمک کند تا به این موضوع کمک کنند که چرا آنها در وهله اول تصمیم گرفتند در یک رابطه باشند.

چه کسانی می توانند از درمان شریک سود ببرند؟

زوج درمانی می تواند برای هر نوع زوجی از جمله زوج های بین نژادی، زوج هایی با فاصله سنی قابل توجه، زوج های همجنس، زوج های نوجوان و حتی زوج هایی که قصد ازدواج دارند مفید باشد.

زوج درمانی همچنین می تواند مزایای زیادی را برای هر مرحله رابطه به ارمغان بیاورد. برای زوج هایی که در روابط طولانی مدت هستند، این می تواند به معنای احیای دوباره عشق یا هیجان آنها باشد. از سوی دیگر، زوج‌هایی که تازه شروع به کار کرده‌اند نیز می‌توانند به دنبال تخصص یک درمانگر باشند تا به آنها کمک کند تا با زندگی مشترک جدید خود سازگار شوند.

مشکلات مختلف رابطه ای که زوج درمانی می تواند به حل آنها کمک کند

درمان برای زوج ها به منظور رسیدگی به طیف گسترده ای از تعارضات است. برخی از مشکلات رایج رابطه ای که زوج ها می توانند در طول درمان به آنها رسیدگی کنند عبارتند از:

  • خیانت یا خیانت همسر

  • زندگی جنسی نامطلوب یا سایر مشکلات جنسی

  • احتمال طلاق

  • حسادت

  • مشکلات مالی

  • آزار روحی یا جسمی

  • مشکلات ارتباطی

  • ناباروری

  • تفاوت در فرزندپروری

  • سو استفاده کردن

  • تغییر در پویایی روابط

  • عدم اعتماد و عدم اطمینان

مشکلات مختلف رابطه ممکن است به انواع مختلفی از زوج درمانی نیاز داشته باشد. این به درمانگر بستگی دارد که به مشکلات گوش دهد و تصمیم بگیرد که از کدام ساختار برای جلسات درمانی استفاده کند.

چه زمانی باید به دنبال مشاوره رابطه بود

قبل از تصمیم به زوج درمانی، لازم نیست زوج ها منتظر یک بحران بزرگ در روابط باشند. حتی یک زوج با مشکلات جزئی می توانند از چند گفتگو با یک درمانگر بهره مند شوند.

با این حال، شرایطی وجود دارد که زوج‌درمانی برای فروپاشی رابطه یک ضرورت می‌شود. اگر:

  • شما به شریک زندگی خود بی اعتماد هستید

  • شما تمایلی به ابراز وجود، بحث در مورد مشکلات یا حتی گفتگوهای ساده روزانه با شریک زندگی خود ندارید 

  • وقتی رابطه انرژی شما را تخلیه می کند 

  • شما حتی زمانی که با شریک زندگی خود هستید، احساس تنهایی می کنید

  • دعواها مکرر هستند یا هر روز در حال وقوع هستند

  • دعوا به یک دور باطل در رابطه تبدیل شده است

  • شما از درگیری های حل نشده رنجیده اید

  • شما به طلاق یا ترک رابطه فکر می کنید

  • برای صمیمی بودن و گذراندن وقت با همسرتان مشکل دارید

  • سکوت و عدم ارتباط طولانی مدت وجود دارد

  • دیگر نمی توانید شریک زندگی خود را ببخشید

به مشاوره ازدواج مراجعه کنیم یا طلاق بگیریم؟

هر رابطه سختی منجر به طلاق یا جدایی نمی شود. مشاوره ازدواج می تواند برای ازدواج هایی که به نظر می رسد در حال فروپاشی هستند معجزه کند. اگر رابطه شما با همسرتان دشوار است اما می خواهید متاهل بمانید، مشاوره ازدواج می تواند به شما و شریک زندگیتان کمک کند تا دوباره شروع کنید. اگر تمایل به طلاق دارید، مشاوره همچنین می تواند به شما کمک کند تا تعیین کنید که آیا این واقعا بهترین تصمیم است یا خیر.

آیا زوج درمانی موثر است؟

شریک درمانی راه حل های متفاوتی را برای هر زوج به ارمغان می آورد. گاهی اوقات، یک زوج درمانگر می تواند عشق و تفاهم را مجدداً معرفی کند و در نهایت رابطه را نجات دهد. همچنین مواقعی وجود دارد که بهترین نتیجه کمک به زوجین است تا بفهمند که زمان جدایی و یافتن آرامش و شفا با این تصمیم فرا رسیده است.

مطالعات زیادی وجود دارد که به نتایج مثبت زوج درمانی اشاره می کند. در یک مطالعه آمریکایی که توسط استاد روانشناسی اندرو کریستنسن در UCLA انجام شد، نشان داده شده است که زوج درمانی به نیمی از 134 زوج عمیقاً ناراضی کمک کرده است تا روابط خود را بهبود بخشند. اگرچه ممکن است 50 درصد عدد کمی به نظر برسد، اما نتیجه هنوز اثبات موفقیت زوج درمانی است. اثربخشی زوج درمانی تا حد زیادی به تمایل زوج به همکاری و در واقع تلاش برای بهبود رابطه بستگی دارد.

کودکان موجودات حساسی هستند که شیوه تربیت و اهمیت به سلامت روان آن‌ها بسیار ضروری است. کودکان، به‌ویژه در سال‌های ابتدایی زندگی خود، تاثیرپذیری بسیار بالایی از محیط اطراف و خصوصا والدین خود دارند. به همین دلیل روش‌های تربیتی که برای آن‌ها به‌کار گرفته می‌شود، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.



 

 

روانشناسی کودک چیست؟ 

قطعا تابه‌حال درباره روانشناسی کودک و اهمیت آن شنیده‌اید. در دنیای امروز، لزوم مراجعه به روانشناس و مشاور برای هر فردی در سن و موقعیتی مطرح می‌شود. اگرچه این مورد در کشورهای توسعه‌یافته به‌خوبی جاافتاده و عمومی شده است، همچنان در کشورهای درحال‌توسعه با غفلت روبه‌رو می‌شود. به‌همین دلیل همچنان برخی از افراد به اهمیت این موضوع پی نبرده‌اند. 
روانشناسی کودک شاخه مهمی از روانشناسی و مشاوره است که مطالعه مسائل حوزه کودک و نوجوان می‌پردازد. این مسائل ابعاد گوناگونی را دربرمی‌گیرند که هر کدام برای تربیت فرزند و حفظ سلامت روان آن‌ها لازم و ضروری هستند. روانشناسی کودک به بررسی و مطالعه، شناخت و درمان مسائل شناختی، روانی، رفتاری و عاطفی کودک می‌پردازد و در تلاش است که با بالابردن کیفیت سلامت روان کودک، کودکان را در مسیر زندگی، به سمت سلامتی ذهن و روان هدایت کند.
به زبان ساده، روانشناسی کودک یکی از شاخه‌های مهم روان درمانی و مشاوره است که زمینه را برای تربیت آسان‌تر و اصولی او فراهم می‌کند. بنابراین بهتر است برای حفظ و تامین سلامت روان کودک خوب به بهترین روانشناس کودک مراجعه کنید.

 


روانشناس کودک کیست؟

روانشناس کودک همانطور که از نامش پیداست، روانشناسی است که در زمینه مشکلات کودک مانند مشکلات فردی، رفتاری، شناختی و عاطفی تخصص دارد. اساس کار روانشناس کودک با کودکان است و در جهت بهبود سلامت روحی آن‌ها قدم برمی‌دارد.
بهترین روانشناس کودک همچنین در زمینه مشاوره به والدین نیز آن‌ها را همراهی می‌کند. شیوه‌های درست فرزندپروری، مراقبت از سلامت ذهن و روان کودک و ... مواردی هستند که روانشناس کودک، والدین را درباره آن راهنمایی می‌کند.
بهترین روانشناس کودک می‌تواند با شناسایی دقیق و درست مشکلات کودک و والدین او، پروتکل درمانی منظمی را در اختیار آن‌ها قرار دهد.

 

ویژگی‌های روانشناس کودک خوب چیست؟

یافتن یک روانشناس کودک خوب و مراجعه به او کار حساسی است که باید به‌درستی و به‌شکل دقیق آن را انجام دهید. بنابراین بهتر است به ویژگی‌های مهم بهترین روانشناس کودک توجه کنید و سپس دست به انتخاب بزنید.
مهم‌ترین این ویژگی‌ها را می‌توان در موارد زیر معرفی کرد:

 

تخصص کودک

هر کاری را باید با کمک متخصص آن انجام داد. حوزه کودک و نوجوان هم حوزه خاصی است که برای دریافت خدمات روان درمانی اصولی در آن، باید به یک متخصص مراجعه کنید. مهم‌ترین ویژگی که بهترین روانشناس کودک را به شما معرفی می‌کند، تخصص اوست. بنابراین بهتر است هنگام دریافت خدمات روانشناسی کودک به تخصص درمانگر به‌خوبی توجه کنید. 

مهارت

مهارت چیزی است که در هر کاری به آن نیاز دارید. داشتن تخصص و مهارت در کنار هم می‌تواند شما را برای رسیدن به اهدافتان یاری کند. بنابراین به این نکته توجه کنید که درمانگر کودک شما از مهارت‌های کافی برخوردار باشد. این مورد را می‌توانید با مطالعه رزومه کاری درمانگر به دست آورید و با خیال راحت بهترین روانشناس کودک را برای فرزند خود انتخاب کنید.

توانایی ارتباط با کودک

بهترین روانشناس کودک باید توانایی برقراری ارتباط با کودک را داشته باشد. به این صورت که راه‌کارهای صحیح برخورد با کودک و جذب او را برای اجرای پروتکل درمانی بشناسد. از آنجایی که کودکان برای ارتباط گرفتن با دنیای اطراف و افرادی که تابه‌حال آن‌ها را ندیده‌اند، سخت‌تر عمل می‌کنند، باید درمانگر کودک را انتخاب کنید که از این توانایی بهره‌مند باشد.

توانایی ارتباط با والدین کودک

بخش اعظم و بزرگ‌تر بهترین روانشناس کودک با والدین شکل می‌گیرد. به این معنی که گزارش رفتار، پیشرفت‌ها و به‌طور کلی وضعیت روحی و روانی کودک، از سوی روانشناس به والدین منتقل می‌شود.
بنابراین بهترین روانشناس کودک باید فردی باشد که توانایی بالایی در ارتباط گرفتن با والدین و اشتراک‌گذاری وضعیت کودک داشته باشد.

 

چرا سلامت روان کودک مهم است؟

کودکان پس از به‌دنیا آمدن شبیه به یک لوح سفید هستند که هیچ نقش و نگاری ندارند. ارتباط با افراد، محیط و والدین آن‌ها باعث شکل‌گیری شخصیت کودک می‌شود. گاهی در مسیر این رشد و نمو، کودکان با مشکلات رفتاری، ذهنی و روانی مواجه می‌شوند که نیاز به کنترل و مدیریت آن دارند. بنابراین ضروری است است که این مسائل و مشکلات را از راه و مسیر درست آن پیگیری کرده و بهترین روانشناس کودک را پیدا کنید. 
اهمیت مراجعه به روانشناس کودک در چند مورد مهم دارای اهمیت است:


کمک به رشد صحیح کودک

روانشناسی کودک و نوجوان و مراجعه به بهترین روانشناس کودک کمک می‌کند که رشد کودک در مسیر صحیح پیش رود. بنابراین می‌توان کودکی را تربیت کرد که از نظر ذهنی و روانی سلامت‌تر است.

 

آموزش مهارت‌ها

کودکان نیاز به آموزش دارند و این آموزش در بسیاری از ابعاد رشدی، رفتاری و اجتماعی آن‌ها کاربرد دارد. بنابراین باید مهارت‌های مرتبط با هر حوزه را دقیق یاد بگیرند. وجود بهترین روانشناس کودک می‌تواند در آموزش درست این مهارت‌ها بسیار موثر باشد.

 

درمان مسائل روانشناختی

برخی از مسائل روانشناختی مانند اختلال اوتیسم، بیش‌فعالی و ... می‌توانند در کودک دیده شوند که برای درمان این موارد باید به بهترین روانشناس کودک مراجعه کرد. یک روانشناس متخصص این توانایی را دارد که مسائل را ریشه‌یابی کرده و برای درمان آن پروتکل درمانی مناسبی را ایجاد کند.
در بسیاری از موارد مانند اختلالات بیش‌فعالی و ...، نیاز به مداخله دارویی هم احساس می‌شود. این تشخیص به‌وسیله درمانگر کودک ایجاد می‌شود و در این شرایط، کودک به یک روانپزش هم معرفی می‌شود تا دارو درمانی را آغاز کند. دارو درمانی به‌منظور کاهش علائم آزاردهنده اختلالات و همچنین کنترل رفتارها کمک زیادی می‌کند.

توهم احساسی است که واقعی به نظر می‌رسد، اما در حقیقت توسط ذهن شما ایجاد می‌شود. توهم می‌تواند روی تمام حواس پنچ‌گانه تأثیر بگذارد. برای مثال، ممکن است یک تصویر غیرواقعی ببینید یا صدایی را بشنوید که سایر افراد حاضر در اتاق نمی‌توانند آن را بشنوید. علت توهم متنوع است و می‌تواند از بیماری‌های روانی تا عوارض جانبی داروها و بیماری های جسمی متغیر باشد.

بسته به علت توهم باید برای درمان به روانپزشک، متخصص مغز و اعصاب یا پزشک عمومی مراجعه کنید. درمان بیماری‌ زمینه‌ای می‌تواند به رفع توهم کمک کند. همچنین ممکن است پزشک راهکارهای دیگری مانند افزایش زمان خواب را توصیه کند. با دیجی‌کالا مگ همراه باشید تا با انواع توهم و دلایل بروز آن آشنا شوید.

انواع توهم

توهم ممکن است بینایی، بویایی، چشایی، شنوایی یا لامسه را تحت تأثیر قرار دهد.

توهمات بصری

توهم بصری (Visual hallucinations) شامل دیدن اشیاء، افراد یا نورهایی می‌شود که وجود ندارند. به‌عنوان مثال، ممکن است فردی را ببینید که در اتاق نیست یا چراغ‌های چشمک‌زنی را مشاهده کنید که هیچ کس دیگری نمی‌تواند آن‌ها را ببیند.

توهمات بویایی

توهم بویایی (Olfactory hallucinations) حس بویایی شما را درگیر می‌کند. برای مثال، ممکن است هنگام بیدار شدن در نیمه شب بوی نامطبوعی به مشام شما برسد یا احساس کنید که بدنتان بوی بدی می‌دهد، در حالی که در واقعیت این‌طور نیست. علاوه بر این، ممکن است عطرهایی مانند بوی گل را استشمام کنید که برای شما لذت‌بخش است.

توهمات چشایی

توهم چشایی (Gustatory hallucinations) شبیه‌ی توهم بویایی است، اما به جای بویایی حس چشایی شما را درگیر می‌کند و باعث می‌شود طعم‌هایی را حس کنید که اغلب عجیب یا ناخوشایند هستند. یکی از علائم نسبتاً شایع در مبتلایان به صرع توهم چشایی است که اغلب باعث احساس طعم فلز در دهان می‌شود.

توهمات شنوایی

 

توهم شنوایی (Auditory hallucinations) از رایج‌ترین توهماتی است که ممکن است یک فرد تجربه کند. در این شرایط ممکن است صدای شخصی را بشنوید که با شما صحبت می‌کند یا به شما می‌گوید که کارهای خاصی را انجام دهید. صدا ممکن است عصبانی، خنثی یا صمیمی باشد. نمونه‌های دیگر این نوع توهم شامل شنیدن صدای راه رفتن افراد در اتاق یا ضربه زدن مکرر است.

توهمات لمسی

توهمات لمسی (Tactile hallucinations) شامل احساس لمس یا حرکت روی بدن می‌شود. برای مثال، ممکن است احساس کنید که حشرات روی پوست شما می‌خزند یا اندام‌های داخلی شما در حال حرکت هستند. همچنین احتمال دارد دست‌های کسی را روی بدن خود احساس کنید.

علت توهم

عوامل مختلفی در بروز توهم نقش دارند که رایج‌ترین آن‌ها عبارتند از:

دیابت

زمانی که قند خون شما برای مدت طولانی بالاتر از حد طبیعی باشد، ممکن است دچار توهم شوید. اگر قند خون به بیش از ۶۰۰ میلی‌گرم در دسی‌لیتر (mg/dL) برسد، به سندرم هیپرگلیسمی هیپراسمولار مبتلا می‌شوید. این سندرم یکی از عوارض جدی دیابت است که باعث تشنگی شدید، تب، گیجی و توهم می‌شود. در این شرایط برای کاهش قند خون و تأمین مایعات و الکترولیت‌های مورد نیاز بدن به داروهای تزریقی یا داخل وریدی (IV) نیاز دارید.

اسکیزوفرنی

اسکیزوفرنی یک اختلال روانی جدی است که تفکر، رفتار و احساسات را تحت تأثیر قرار می‌دهد و با علائم مختلفی مثل توهم و هذیان‌ همراه است. این بیماری عملکردهای روزانه‌ی فرد را مختل می‌کند و مبتلایان به آن به درمان مادام‌العمر نیاز دارند. درمان سریع و به موقع می‌تواند قبل از بروز عوارض جدی به کنترل علائم بیماری کمک کند.

شنیدن صداهای غیرواقعی در سر یکی از علائم رایج اسکیزوفرنی است که حدود نیمی از بیماران به آن مبتلا می‌شوند. بعضی از افراد هم ممکن است دچار توهمات بصری شوند. در حال حاضر، پزشکان علت بروز این علائم را نمی‌دانند، اما معتقدند که ترکیبی از عوامل مختلف شامل تغییرات مغز، ژنتیک و محیط در بروز آن‌ها نقش دارند. داروهای ضد‌روان‌پریشی می‌توانند به کاهش این علائم کمک کنند.

بیماری پارکینسون

بیماری پارکینسون

بیماری پارکینسون یک اختلال پیشرونده‌ی سیستم عصبی است که روی حرکات بدن تأثیر می‌گذارد. غالباً علائم این بیماری به تدریج و از یک سمت بدن شروع می‌شود و خود را به صورت لرزش اندام‌ها، کند شدن حرکات، سفتی عضلات و تغییر گفتار نشان می‌دهد. بیشتر این علائم به دلیل از بین رفتن سلول‌های عصبی سازنده‌ی دوپامین ایجاد می‌شوند. دوپامین یک پیام‌رسان شیمیایی است که کاهش آن به فعالیت غیرطبیعی مغز منجر می‌شود. علت بیماری پارکینسون ناشناخته است، اما احتمالاً ژن‌ها و بعضی از سموم در بروز آن نقش دارند.

بیش از نیمی از مبتلایان به این بیماری دچار توهم یا هذیان می‌شوند و معمولاً توهمات بصری دارند. کارشناسان از علت دقیق بروز این علائم آگاه نیستند، اما به نظر می‌رسد که تغییر مغز که در اثر خود بیماری یا استفاده از روش‌های درمانی ایجاد شده، در بروز آن‌ها مؤثر است. ممکن است پزشک از داروهای ضدروان‌پریشی برای کنترل توهمات در این بیماران استفاده کند.

 

فیلرهای پوستی چیست؟

پرکننده های پوستی یک درمان آرایشی هستند که وقتی پوست با افزایش سن شروع به افتادگی می کند، پری را به صورت شما باز می گرداند. انواع مختلف پرکننده های پوستی حاوی  هیالورونیک اسید و پلی ال لاکتیک اسید هستند .برای مشاوره تزریق ژل به واژن در تهران اینجا کلیک کنید

بیشتر فیلرهای پوستی قوام ژل مانند دارند. دکتر داردانو این مواد را به زیر پوست شما تزریق می کند تا  چندین مشکل از جمله موارد زیر را بهبود بخشد:

  • مناطق کم عمق را تقویت کنید
  • لب های خود را حجیم کنید
  • بهبود چین و چروک و چین و چروک
  • بهبود ظاهر اسکار
  • مشکلات کانتور را بهبود بخشید
  • سایه زیر پلک پایین خود را بردارید

فرض کنید در حال نشان دادن علائم معمولی پیری هستید. در این صورت، پرکننده های پوستی جایگزین مناسبی برای روش های تهاجمی تر مانند  جراحی پلاستیک هستند.  دکتر داردانو خطوط پوست و صورت شما را ارزیابی می کند تا مشخص کند کدام نوع فیلر مناسب شماست.

پس از دریافت فیلر چه باید کرد؟

پس از اولین قرار ملاقات پرکننده پوست، باید دستورالعمل های مراقبت های بعد از خود را دنبال کنید. تیم ما دستورالعمل‌های واضحی در مورد کارهایی که باید انجام دهید و نباید در زمانی که پوست شما پس از تزریق بهبود می‌یابد، ارائه می‌دهد.

برخی از اقداماتی که باید بعد از قرار ملاقات پرکننده پوست انجام دهید شامل موارد زیر است:

1. هیدراته بمانید

هیدراته ماندن پس از اولین جلسه پرکننده پوست شما بسیار مهم است. نوشیدن آب زیاد به بهبودی بدن شما پس از تزریق فیلر پوستی کمک می کند که به شما امکان می دهد زودتر نتایج را مشاهده کنید.

2. یخ بزنید

بعد از اولین جلسه پرکننده پوستی، ممکن است کمی تورم و درد صورت داشته باشید. اگر تیم ما گفت اشکالی ندارد، می توانید برای کاهش ناراحتی و کنترل التهاب، یخ را روی محل درمان قرار دهید.

3. داروی ضد درد مصرف کنید

اگر پس از دریافت فیلرهای پوستی احساس ناراحتی کردید، مصرف داروهای مسکن خاص مشکلی ندارد. با این حال، ابتدا از تیم بپرسید، زیرا می خواهید از هر چیزی که خون شما را رقیق می کند، که می تواند منجر به کبودی قابل توجهی شود، اجتناب کنید.

4. سر خود را بالا بیاورید

بالا نگه داشتن سر به کاهش تورم مرتبط با پرکننده های پوستی کمک می کند. برای 24 ساعت اول بالا بمانید تا بهبودی را بهبود بخشید و التهاب را به حداقل برسانید.

کارهایی که نباید بعد از فیلر انجام دهید

همانطور که مراحلی وجود دارد که باید بعد از تزریق فیلر پوستی خود انجام دهید، مواردی نیز وجود دارد که باید از آنها اجتناب کنید. تیم ما به شما در مورد کارهایی که  نباید بعد از  قرار ملاقات پرکننده پوست خود انجام دهید، توصیه می کند، از جمله:

1. به صورت نخوابید

پس از مصرف پرکننده های پوستی، در روز اول یا بیشتر نباید روی صورت خود بخوابید. اعمال فشار بر روی صورت می تواند تورم و کبودی را پس از قرار ملاقات بدتر کند.

2. آرایش نکنید

شما می خواهید اطمینان حاصل کنید که اجازه می دهید پوست خود پس از دریافت پرکننده های پوستی بهبود یابد. حداقل 24 ساعت پس از قرار ملاقات از آرایش صورت یا لب خودداری کنید تا از عوارض جلوگیری کنید.

3. بلافاصله ورزش نکنید

چیز دیگری که باید حداقل 24 ساعت پس از دریافت پرکننده های پوستی از آن اجتناب کنید، ورزش یا فعالیت بدنی شدید است. این فعالیت ها فشار خون شما را افزایش می دهد و کبودی و تورم اطراف محل های تزریق را تشدید می کند.

4. از دمای گرم اجتناب کنید

پس از اولین جلسه پرکننده پوست، باید از هر مکان گرم و مرطوب خودداری کنید. به عنوان مثال، بلافاصله پس از درمان به سونا یا جکوزی عجله نکنید. گرمای زیاد ورم صورت شما را بسیار بدتر می کند.