سرطان های مغز پیامد رشد غیرطبیعی سلول ها در مغز هستند. سرطانهای مغز میتوانند از سلولهای اولیه مغز، سلولهایی که سایر اجزای مغز را تشکیل میدهند (مثلاً غشاء، رگهای خونی)، یا از رشد سلولهای سرطانی که در سایر اندامها رشد میکنند و از طریق جریان خون به مغز سرایت کردهاند (متاستاتیک) ایجاد شوند. یا سرطان مغز ثانویه).
- اگرچه بسیاری از تومورهای مغز معمولاً تومورهای مغزی نامیده می شوند، اما همه تومورهای مغزی سرطانی نیستند. تومور به سادگی توده ای از سلول ها است. یک خوش خیمتومور از سلول هایی تشکیل شده است که سرطانی نیستند. یک بدخیمتومور قابل درک استاد از سلول های سرطانی سرطان اصطلاحی است که به تومورهای بدخیم اختصاص دارد. تومورهای بدخیم از سلولهایی با رشد تهاجمی با ظاهر غیرطبیعی تشکیل شدهاند که به آنها سلولهای سرطانی گفته میشود.
- تومورهای بدخیم به طور تهاجمی رشد می کنند و گسترش می یابند، به مناطقی از بافت سالم حمله می کنند و منتشر می شوند و سپس با گرفتن فضا، خون و مواد مغذی بر آنها غلبه می کنند. مانند تمام سلول های بدن، سلول های تومور برای زنده ماندن به خون و مواد مغذی نیاز دارند. این مشکل به ویژه در مغز است، زیرا توده در حال گسترش ناشی از رشد اضافه در محدوده های بسته جمجمه می تواند منجر به افزایش فشار در فضای داخل جمجمه (فشار داخل جمجمه) یا اعوجاج نواحی مغز شود. باعث می شود آنها به درستی کار نکنند. تومورهای بدخیم و خوش خیم مغز می توانند مشکل افزایش فشار داخل جمجمه و پیامدهای آن را ایجاد کنند. تومورهای بدخیم مغز معمولاً چنین مشکلاتی را شدیدتر و سریعتر از تومورهای خوش خیم مغز ایجاد می کنند.
- تقریباً تمام تومورهایی که از مغز شروع می شوند به سایر قسمت های بدن گسترش نمی یابند. تفاوت عمده دیگر بین تومورهای خوش خیم و بدخیم این است که در حالی که تومورهای بدخیم می توانند به بافت های مغز حمله کنند و به سرعت رشد کنند، تومورهای خوش خیم معمولاً به جای حمله به بافت های مجاور فشار می آورند.
- به طور کلی، یک تومور خوش خیم (غیر سرطانی) کمتر از یک تومور بدخیم است. با این حال، یک تومور خوش خیم هنوز هم می تواند مشکلات زیادی در مغز ایجاد کند، اما معمولاً مشکلات با سرعت کمتری نسبت به تومورهای بدخیم پیشرفت می کنند (به عنوان مثال، بیماری هیپل-لیندو ممکن است تومورهای خوش خیم و تومورهای تومور مادر را در سیستم عصبی مرکزی کاهش دهد ).
گاهی اوقات افراد آنوریسم مغزی را با تومور مغزی اشتباه می گیرند. آنوریسم های مغزی تومور نیستند. آنها نواحی در شریان ها یا وریدهای مغزی هستند که به طور غیر طبیعی ضعیف هستند و منبسط می شوند تا بالون شدن یا انبساط دیواره عروق را تشکیل دهند. آنها به ندرت علائمی ایجاد می کنند مگر اینکه شروع به نشت خون به بافت مغز اطراف کنند یا اگر ترکیده شوند. آنوریسم ممکن است مادرزادی باشد (در بدو تولد وجود داشته باشد) یا پس از آسیب عروقی (به عنوان مثال، تروما) گسترش یافته یا در عروق مغز ایجاد شود.آترواسکلروز ، فشار خون بالا ) اما از سلول های سرطانی تشکیل نمی شوند. متأسفانه، هنگامی که آنوریسم ها علائمی را ایجاد می کنند، می توانند شبیه علائم ایجاد شده توسط تومورهای مغزی باشند. نخاعتومورهایی مانند کوردوما و سایر سرطانها یا عفونتها در بافتهای مجاور مغز ممکن است علائمی مانند آنچه در تومورهای اولیه و ثانویه مغز یافت میشوند ایجاد کنند.
انواع و درجات سرطان مغز چیست ؟
تومورهای مغزی اولیه
مغز از انواع مختلفی از سلول ها تشکیل شده است و تومورهایی که از یک نوع سلول مغزی ایجاد می شوند، تومورهای اولیه مغز نامیده می شوند. پاسخ به سوال "تومور اولیه مغزی چقدر شایع است؟" این نوع تومور غیر معمول است (حدود 12 مورد در هر 100000 نفر در سال).
- سرطان زمانی رخ می دهد که یک نوع سلول تغییر شکل می دهد و ویژگی های طبیعی خود را از دست می دهد. پس از تبدیل شدن، سلول ها به روش های غیر طبیعی رشد و تکثیر می شوند.
- همانطور که این سلول های غیر طبیعی رشد می کنند، به توده ای از سلول ها یا تومور تبدیل می شوند.
- تومورهای مغزی که از این دگرگونی و رشد غیرطبیعی سلولهای مغزی به وجود میآیند، تومورهای مغزی اولیه نامیده میشوند، زیرا منشأ آنها از مغز است. تومورهای مغزی در هر دو گروه کودکان و بزرگسالان رخ می دهد.
- شایع ترین تومورهای اولیه مغز، گلیوما (به عنوان مثال، آستروسیتوم) هستند. مننژیوم ها (تومورهای مننژ یا مننکس)، آدنوم هیپوفیز، کرانیوفارنژیوم، شوانوم دهلیزی، لنفوم های اولیه CNS و تومورهای عصبی اکتودرم اولیه (مدولوبلاستوما) نیز تومورهای اولیه مغز هستند. اصطلاح گلیوما گسترده است زیرا شامل زیرگروه های متعددی از جمله آستروسیتوما، الیگودندروگلیوما، اپاندیموم و پاپیلوم های شبکه مشیمیه است.
- این تومورهای اولیه بر اساس بخشی از مغز یا نوع سلول مغزی که از آن منشأ می گیرند نامگذاری می شوند.
تومورهای مغزی از نظر سرعت رشد و توانایی ایجاد علائم متفاوت هستند. سلول های تومورهای تهاجمی و در حال رشد سریع معمولاً از نظر میکروسکوپی غیر طبیعی ظاهر می شوند. موسسه ملی سرطان (NCI) از یک سیستم درجه بندی برای طبقه بندی تومورها استفاده می کند. NCI نمرات زیر را فهرست می کند:
- درجه I : بافت خوش خیم است. سلول ها تقریباً شبیه سلول های طبیعی مغز هستند و رشد سلولی کند است.
- درجه دوم : بافت بدخیم است. سلول ها نسبت به سلول های تومور درجه یک کمتر شبیه سلول های طبیعی هستند.
- درجه III : بافت بدخیم دارای سلول هایی است که بسیار متفاوت از سلول های طبیعی به نظر می رسند. سلول های غیر طبیعی به طور فعال در حال رشد هستند. این سلول هایی که ظاهر غیرطبیعی دارند آناپلاستیک نامیده می شوند.
- درجه IV : بافت بدخیم دارای سلول هایی است که غیرطبیعی ترین ظاهر را دارند و تمایل به رشد بسیار سریع دارند (تهاجمی).
- دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۰۳ ۱۳:۵۶
- ۲۰ بازديد
- ۰ نظر