موضوع گفتگو در طول جلسات درمانی از زوجی به زوج دیگر متفاوت است، اگرچه درگیری ها یا مسائل موجود تقریباً همیشه در این مکالمات محوری هستند. درمانگر هر دو طرف را تشویق می کند تا در مورد مشکلات خود صحبت کنند تا شریک زندگی آنها درک عمیق تری از رفتار طرف مقابل به دست آورد. بسته به موقعیت، درمانگر ممکن است تصمیم بگیرد که در مورد روابط دوران کودکی یا تجربیات آسیب زا (در صورت وجود) بحث کند، زیرا این موارد می توانند بر نحوه رفتار فرد با شریک زندگی خود نیز تأثیر بگذارند.
جنبه دیگری از رابطه که در طول درمان بررسی می شود مواردی است که در حال حاضر برای زوجین خوب پیش می رود. این کار توسط یک درمانگر انجام میشود تا به زوجین کمک کند تا به این موضوع کمک کنند که چرا آنها در وهله اول تصمیم گرفتند در یک رابطه باشند.
چه کسانی می توانند از درمان شریک سود ببرند؟
زوج درمانی می تواند برای هر نوع زوجی از جمله زوج های بین نژادی، زوج هایی با فاصله سنی قابل توجه، زوج های همجنس، زوج های نوجوان و حتی زوج هایی که قصد ازدواج دارند مفید باشد.
زوج درمانی همچنین می تواند مزایای زیادی را برای هر مرحله رابطه به ارمغان بیاورد. برای زوج هایی که در روابط طولانی مدت هستند، این می تواند به معنای احیای دوباره عشق یا هیجان آنها باشد. از سوی دیگر، زوجهایی که تازه شروع به کار کردهاند نیز میتوانند به دنبال تخصص یک درمانگر باشند تا به آنها کمک کند تا با زندگی مشترک جدید خود سازگار شوند.
مشکلات مختلف رابطه ای که زوج درمانی می تواند به حل آنها کمک کند
درمان برای زوج ها به منظور رسیدگی به طیف گسترده ای از تعارضات است. برخی از مشکلات رایج رابطه ای که زوج ها می توانند در طول درمان به آنها رسیدگی کنند عبارتند از:
-
خیانت یا خیانت همسر
-
زندگی جنسی نامطلوب یا سایر مشکلات جنسی
-
احتمال طلاق
-
حسادت
-
مشکلات مالی
-
آزار روحی یا جسمی
-
مشکلات ارتباطی
-
ناباروری
-
تفاوت در فرزندپروری
-
سو استفاده کردن
-
تغییر در پویایی روابط
-
عدم اعتماد و عدم اطمینان
مشکلات مختلف رابطه ممکن است به انواع مختلفی از زوج درمانی نیاز داشته باشد. این به درمانگر بستگی دارد که به مشکلات گوش دهد و تصمیم بگیرد که از کدام ساختار برای جلسات درمانی استفاده کند.
چه زمانی باید به دنبال مشاوره رابطه بود
قبل از تصمیم به زوج درمانی، لازم نیست زوج ها منتظر یک بحران بزرگ در روابط باشند. حتی یک زوج با مشکلات جزئی می توانند از چند گفتگو با یک درمانگر بهره مند شوند.
با این حال، شرایطی وجود دارد که زوجدرمانی برای فروپاشی رابطه یک ضرورت میشود. اگر:
-
شما به شریک زندگی خود بی اعتماد هستید
-
شما تمایلی به ابراز وجود، بحث در مورد مشکلات یا حتی گفتگوهای ساده روزانه با شریک زندگی خود ندارید
-
وقتی رابطه انرژی شما را تخلیه می کند
-
شما حتی زمانی که با شریک زندگی خود هستید، احساس تنهایی می کنید
-
دعواها مکرر هستند یا هر روز در حال وقوع هستند
-
دعوا به یک دور باطل در رابطه تبدیل شده است
-
شما از درگیری های حل نشده رنجیده اید
-
شما به طلاق یا ترک رابطه فکر می کنید
-
برای صمیمی بودن و گذراندن وقت با همسرتان مشکل دارید
-
سکوت و عدم ارتباط طولانی مدت وجود دارد
-
دیگر نمی توانید شریک زندگی خود را ببخشید
به مشاوره ازدواج مراجعه کنیم یا طلاق بگیریم؟
هر رابطه سختی منجر به طلاق یا جدایی نمی شود. مشاوره ازدواج می تواند برای ازدواج هایی که به نظر می رسد در حال فروپاشی هستند معجزه کند. اگر رابطه شما با همسرتان دشوار است اما می خواهید متاهل بمانید، مشاوره ازدواج می تواند به شما و شریک زندگیتان کمک کند تا دوباره شروع کنید. اگر تمایل به طلاق دارید، مشاوره همچنین می تواند به شما کمک کند تا تعیین کنید که آیا این واقعا بهترین تصمیم است یا خیر.
آیا زوج درمانی موثر است؟
شریک درمانی راه حل های متفاوتی را برای هر زوج به ارمغان می آورد. گاهی اوقات، یک زوج درمانگر می تواند عشق و تفاهم را مجدداً معرفی کند و در نهایت رابطه را نجات دهد. همچنین مواقعی وجود دارد که بهترین نتیجه کمک به زوجین است تا بفهمند که زمان جدایی و یافتن آرامش و شفا با این تصمیم فرا رسیده است.
مطالعات زیادی وجود دارد که به نتایج مثبت زوج درمانی اشاره می کند. در یک مطالعه آمریکایی که توسط استاد روانشناسی اندرو کریستنسن در UCLA انجام شد، نشان داده شده است که زوج درمانی به نیمی از 134 زوج عمیقاً ناراضی کمک کرده است تا روابط خود را بهبود بخشند. اگرچه ممکن است 50 درصد عدد کمی به نظر برسد، اما نتیجه هنوز اثبات موفقیت زوج درمانی است. اثربخشی زوج درمانی تا حد زیادی به تمایل زوج به همکاری و در واقع تلاش برای بهبود رابطه بستگی دارد.
- چهارشنبه ۲۷ تیر ۰۳ ۱۱:۱۷
- ۱۳ بازديد
- ۰ نظر