آرشیو اردیبهشت ماه 1403

اطلاعات روز پزشکی و روانشناسی

من را در شبكه هاي اجتماعي دنبال كنيد

سرطان های مغز پیامد رشد غیرطبیعی سلول ها در مغز هستند. سرطان‌های مغز می‌توانند از سلول‌های اولیه مغز، سلول‌هایی که سایر اجزای مغز را تشکیل می‌دهند (مثلاً غشاء، رگ‌های خونی)، یا از رشد سلول‌های سرطانی که در سایر اندام‌ها رشد می‌کنند و از طریق جریان خون به مغز سرایت کرده‌اند (متاستاتیک) ایجاد شوند. یا سرطان مغز ثانویه).

  • اگرچه بسیاری از تومورهای مغز معمولاً تومورهای مغزی نامیده می شوند، اما همه تومورهای مغزی سرطانی نیستند. تومور به سادگی توده ای از سلول ها است. یک خوش خیمتومور از سلول هایی تشکیل شده است که سرطانی نیستند. یک بدخیمتومور قابل درک استاد از سلول های سرطانی سرطان اصطلاحی است که به تومورهای بدخیم اختصاص دارد. تومورهای بدخیم از سلول‌هایی با رشد تهاجمی با ظاهر غیرطبیعی تشکیل شده‌اند که به آنها سلول‌های سرطانی گفته می‌شود.
  • تومورهای بدخیم به طور تهاجمی رشد می کنند و گسترش می یابند، به مناطقی از بافت سالم حمله می کنند و منتشر می شوند و سپس با گرفتن فضا، خون و مواد مغذی بر آنها غلبه می کنند. مانند تمام سلول های بدن، سلول های تومور برای زنده ماندن به خون و مواد مغذی نیاز دارند. این مشکل به ویژه در مغز است، زیرا توده در حال گسترش ناشی از رشد اضافه در محدوده های بسته جمجمه می تواند منجر به افزایش فشار در فضای داخل جمجمه (فشار داخل جمجمه) یا اعوجاج نواحی مغز شود. باعث می شود آنها به درستی کار نکنند. تومورهای بدخیم و خوش خیم مغز می توانند مشکل افزایش فشار داخل جمجمه و پیامدهای آن را ایجاد کنند. تومورهای بدخیم مغز معمولاً چنین مشکلاتی را شدیدتر و سریعتر از تومورهای خوش خیم مغز ایجاد می کنند.
  • تقریباً تمام تومورهایی که از مغز شروع می شوند به سایر قسمت های بدن گسترش نمی یابند. تفاوت عمده دیگر بین تومورهای خوش خیم و بدخیم این است که در حالی که تومورهای بدخیم می توانند به بافت های مغز حمله کنند و به سرعت رشد کنند، تومورهای خوش خیم معمولاً به جای حمله به بافت های مجاور فشار می آورند.
  • به طور کلی، یک تومور خوش خیم (غیر سرطانی) کمتر از یک تومور بدخیم است. با این حال، یک تومور خوش خیم هنوز هم می تواند مشکلات زیادی در مغز ایجاد کند، اما معمولاً مشکلات با سرعت کمتری نسبت به تومورهای بدخیم پیشرفت می کنند (به عنوان مثال، بیماری هیپل-لیندو ممکن است تومورهای خوش خیم و تومورهای تومور مادر را در سیستم عصبی مرکزی کاهش دهد ).

گاهی اوقات افراد آنوریسم مغزی را با تومور مغزی اشتباه می گیرند. آنوریسم های مغزی تومور نیستند. آنها نواحی در شریان ها یا وریدهای مغزی هستند که به طور غیر طبیعی ضعیف هستند و منبسط می شوند تا بالون شدن یا انبساط دیواره عروق را تشکیل دهند. آنها به ندرت علائمی ایجاد می کنند مگر اینکه شروع به نشت خون به بافت مغز اطراف کنند یا اگر ترکیده شوند. آنوریسم ممکن است مادرزادی باشد (در بدو تولد وجود داشته باشد) یا پس از آسیب عروقی (به عنوان مثال، تروما) گسترش یافته یا در عروق مغز ایجاد شود.آترواسکلروز ، فشار خون بالا ) اما از سلول های سرطانی تشکیل نمی شوند. متأسفانه، هنگامی که آنوریسم ها علائمی را ایجاد می کنند، می توانند شبیه علائم ایجاد شده توسط تومورهای مغزی باشند. نخاعتومورهایی مانند کوردوما و سایر سرطان‌ها یا عفونت‌ها در بافت‌های مجاور مغز ممکن است علائمی مانند آنچه در تومورهای اولیه و ثانویه مغز یافت می‌شوند ایجاد کنند.

انواع و درجات سرطان مغز چیست ؟

 

تومورهای مغزی اولیه

مغز از انواع مختلفی از سلول ها تشکیل شده است و تومورهایی که از یک نوع سلول مغزی ایجاد می شوند، تومورهای اولیه مغز نامیده می شوند. پاسخ به سوال "تومور اولیه مغزی چقدر شایع است؟" این نوع تومور غیر معمول است (حدود 12 مورد در هر 100000 نفر در سال).

  • سرطان زمانی رخ می دهد که یک نوع سلول تغییر شکل می دهد و ویژگی های طبیعی خود را از دست می دهد. پس از تبدیل شدن، سلول ها به روش های غیر طبیعی رشد و تکثیر می شوند.
  • همانطور که این سلول های غیر طبیعی رشد می کنند، به توده ای از سلول ها یا تومور تبدیل می شوند.
  • تومورهای مغزی که از این دگرگونی و رشد غیرطبیعی سلول‌های مغزی به وجود می‌آیند، تومورهای مغزی اولیه نامیده می‌شوند، زیرا منشأ آنها از مغز است. تومورهای مغزی در هر دو گروه کودکان و بزرگسالان رخ می دهد.
  • شایع ترین تومورهای اولیه مغز، گلیوما (به عنوان مثال، آستروسیتوم) هستند. مننژیوم ها (تومورهای مننژ یا مننکس)، آدنوم هیپوفیز، کرانیوفارنژیوم، شوانوم دهلیزی، لنفوم های اولیه CNS و تومورهای عصبی اکتودرم اولیه (مدولوبلاستوما) نیز تومورهای اولیه مغز هستند. اصطلاح گلیوما گسترده است زیرا شامل زیرگروه های متعددی از جمله آستروسیتوما، الیگودندروگلیوما، اپاندیموم و پاپیلوم های شبکه مشیمیه است.
  • این تومورهای اولیه بر اساس بخشی از مغز یا نوع سلول مغزی که از آن منشأ می گیرند نامگذاری می شوند.

تومورهای مغزی از نظر سرعت رشد و توانایی ایجاد علائم متفاوت هستند. سلول های تومورهای تهاجمی و در حال رشد سریع معمولاً از نظر میکروسکوپی غیر طبیعی ظاهر می شوند. موسسه ملی سرطان (NCI) از یک سیستم درجه بندی برای طبقه بندی تومورها استفاده می کند. NCI نمرات زیر را فهرست می کند:

  • درجه I : بافت خوش خیم است. سلول ها تقریباً شبیه سلول های طبیعی مغز هستند و رشد سلولی کند است.
  • درجه دوم : بافت بدخیم است. سلول ها نسبت به سلول های تومور درجه یک کمتر شبیه سلول های طبیعی هستند.
  • درجه III : بافت بدخیم دارای سلول هایی است که بسیار متفاوت از سلول های طبیعی به نظر می رسند. سلول های غیر طبیعی به طور فعال در حال رشد هستند. این سلول هایی که ظاهر غیرطبیعی دارند آناپلاستیک نامیده می شوند.
  • درجه IV : بافت بدخیم دارای سلول هایی است که غیرطبیعی ترین ظاهر را دارند و تمایل به رشد بسیار سریع دارند (تهاجمی).

 

یک روانشناس کودک دارای مدرک دکترا است، به این معنی که آنها حدود 5-6 سال را صرف مطالعه جنبه های مختلف روانشناسی کرده اند. اکثر روانشناسان نیز باید قبل از اینکه خودشان کار کنند، حدود یک سال زیر نظر پزشک دیگری کار کنند. روانشناسان در مورد رفتار انسان، نحوه کمک به مراجع در درمان و همچنین انجام تحقیقات به عنوان بخشی از آموزش خود یاد می گیرند. از آنجا که آموزش آنها گسترده تر است، روانشناسان می توانند علاوه بر دیدن مراجعین در مطب برای درمان، به عنوان محقق، استاد یا معلم کار کنند.

اگر کودکی به حمایت عاطفی، گوش شنوا و کمک برای مدیریت احساسات بزرگ نیاز دارد، یک درمانگر یا روانشناس ممکن است به همان اندازه انتخاب خوبی باشد. هم درمانگران و هم روانشناسان آموزش های مشابهی در نحوه ارائه این نوع مشاوره دارند.

با این حال، روانشناسان می توانند تست های زیادی را انجام دهند که درمانگران نمی توانند ، به منظور کمک به تشخیص سلامت روان و مشکلات یادگیری مانند ADHD، اوتیسم و ​​ناتوانی های یادگیری. این می تواند زمانی که به اطلاعات بیشتری در مورد منبع مشکلات کودک نیاز دارید، یا اگر فرزند شما برای موفقیت در مدرسه به امکاناتی نیاز دارد، بسیار مفید باشد. روانشناسان پزشک پزشکی نیستند، به این معنی که نمی توانند برای کودک شما دارو تجویز کنند.

فرزند شما ممکن است از مراجعه به روانشناس سود ببرد اگر:

  • فکر می‌کنید فرزندتان ممکن است به شرایطی مبتلا باشد که بر یادگیری یا عصب‌شناسی او تأثیر می‌گذارد، مانند ADHD، اختلال یادگیری یا اختلال طیف اوتیسم.

  • فرزند شما برای مدیریت مشکلات عاطفی یا رفتاری نیاز به حمایت دارد.

  • شما می‌خواهید یک تشخیص دقیق‌تر برای فرزندتان داشته باشید، و یک تصویر کامل از همه عواملی که ممکن است بر سلامت روان کودک شما تأثیر بگذارد.

  • یکی از اهداف شما برای درمان این است که تعیین کنید مدرسه شما چه تغییراتی می تواند برای حمایت بهتر از فرزندتان ایجاد کند.

بسیاری از زنان ممکن است نگران پوشیدن لباس‌های خاص به دلیل بزرگی لابیا باشند. در نتیجه عزت نفس و اعتماد به نفس آنها کاهش می یابد. خوشبختانه، لابیاپلاستی ممکن است کمک کند زیرا این یک عمل جراحی پلاستیک است که بافت واژن، اغلب لابیای داخلی را تغییر شکل می دهد. این جراحی گاهی اوقات می تواند به کلاه کلیتورال یا لابیا ماژور بپردازد. برای آشنایی با مزایای لابیاپلاستی به ادامه مطلب مراجعه کنید.



افزایش اعتماد به نفس

 


لابیای بزرگ بر اعتماد به نفس و عزت نفس بسیاری از زنان تأثیر می گذارد زیرا صمیمیت با شریک زندگی آنها ممکن است مشکل باشد. لابیاپلاستی به زنان کمک می کند تا نسبت به ظاهر واژن خود اطمینان بیشتری پیدا کنند.

علاوه بر این، زنانی که بیش از یک بار زایمان را تجربه کرده اند، بیشتر از لابیاپلاستی سود می برند. لب های واژن می توانند از زایمان های متعدد کشیده و کشیده شوند.



زیبایی واژن

 


جراح پلاستیک شما می تواند بافت کم آویزان و تیره رنگدانه لب های داخلی واژن را در طول لابیاپلاستی هدف قرار دهد. آنها به آرامی با از بین بردن برخی از بافت های بافت، مخاطی با رنگ روشن تر و صاف تر را آشکار می کنند. انجام این کار باعث اصطکاک کمتری در لابیا ماژور شما می شود. آنها همچنین می توانند مقادیر اسمی بافت را در صورت داشتن لابیا ماژور بزرگ حذف کنند.



آرامش و کاهش درد

 


لباس‌های تنگ یا فعالیت جنسی می‌توانند به راحتی لابیوم داخلی را تحریک کنند. بافت آن معمولاً ظریف است و فعالیت‌هایی مانند دوچرخه‌سواری یا دویدن می‌تواند ناخوشایند باشد زیرا می‌تواند بافت در معرض آن را نیشگون بگیرد یا بپیچاند. لابیاپلاستی می تواند به شما کمک کند تا از فعالیت های مختلفی که از آن لذت می برید لذت ببرید.



راحتی با لباس

 


لابیای بزرگ ممکن است پوشیدن لباس های تنگ و بیکینی را ناراحت کند. زمانی که لابیای شما به اندازه دلخواه شما نباشد، پوشیدن لباس‌های مناسب می‌تواند چالش برانگیز باشد. این می تواند خطوط یا برآمدگی های قابل مشاهده روی لباس ایجاد کند. لابیاپلاستی می تواند به شما کمک کند با هر چیزی که تصمیم به پوشیدن دارید احساس راحتی کنید.



بهداشت و سلامت

 


بهداشت ممکن است با بافت اضافی دشوار شود زیرا می تواند باکتری را در خود جای دهد. در نتیجه، خطر ابتلا به عفونت های دستگاه ادراری می تواند بالا باشد. این می تواند دردناک و خطرناک باشد. لابیاپلاستی می تواند خطر ابتلا به نگرانی های سلامتی را به دلیل بهداشت ضعیف واژن کاهش دهد.

 

  • ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما این روش را توضیح می دهد و شما می توانید سوالات خود را بپرسید.

  • از شما خواسته می شود که یک فرم رضایت نامه را امضا کنید که به شما اجازه انجام این روش را می دهد. فرم را با دقت بخوانید و اگر چیزی واضح نیست سؤال بپرسید.

  • به طور کلی، شما نیازی به انجام هیچ گونه آمادگی قبل از عمل ندارید. اما پزشک شما ممکن است به شما توصیه کند که 30 دقیقه قبل از عمل یک مسکن مصرف کنید.

  • اگر باردار هستید یا فکر می کنید ممکن است به پزشک خود بگویید. ممکن است پزشک شما بخواهد آزمایش بارداری انجام دهد تا مطمئن شود.

  • اگر به هر دارو، ید، لاتکس، نوار چسب یا بیهوشی حساسیت دارید یا به آن حساسیت دارید، به پزشک خود اطلاع دهید.

  • تمام داروهای تجویزی و بدون نسخه، ویتامین‌ها و مکمل‌های گیاهی را که مصرف می‌کنید به پزشک خود اطلاع دهید.

  • اگر سابقه اختلالات خونریزی دارید، به پزشک خود اطلاع دهید. همچنین اگر از داروهای رقیق کننده خون (ضد انعقادها)، آسپرین یا سایر داروهایی که بر لخته شدن خون تأثیر می گذارد، به پزشک خود اطلاع دهید. ممکن است به شما گفته شود که این داروها را قبل از عمل قطع کنید.

  • ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممکن است از شما بخواهد که سیکل های قاعدگی خود را ثبت کنید. ممکن است لازم باشد این روش را برای زمان خاصی از چرخه خود برنامه ریزی کنید.

  • اگر ارائه‌دهنده دارو قبل از عمل به شما داروی آرام‌بخشی (آرام‌بخش) بدهد، به کسی نیاز دارید که شما را به خانه برساند.

  • ممکن است بخواهید بعد از عمل یک نوار بهداشتی برای پوشیدن در خانه بیاورید.

  • بر اساس شرایط شما، ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی شما ممکن است برای آماده‌سازی دیگری درخواست کند.

در طول بیوپسی آندومتر چه اتفاقی می افتد؟

بیوپسی آندومتر ممکن است در مطب یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی انجام شود. این به صورت سرپایی خواهد بود. یعنی همان روز به خانه می روید. یا ممکن است بخشی از اقامت شما در بیمارستان باشد. رویه ها ممکن است بر اساس وضعیت شما و عملکرد ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما متفاوت باشد.

به طور کلی، بیوپسی آندومتر این فرآیند را دنبال می کند:

  1. لباستان را به طور کامل یا از کمر به پایین در خواهید آورد.

  2. قبل از عمل مثانه خود را خالی می کنید.

  3. شما روی میز معاینه دراز می کشید، در حالی که پاها و پاهای خود را مانند معاینه لگن تکیه داده اید.

  4. ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ابزاری به نام اسپکولوم را در واژن شما قرار می دهد. از آن برای باز کردن دیواره های واژن برای مشاهده دهانه رحم استفاده می شود.

  5. ارائه دهنده شما ممکن است دهانه رحم شما را با محلول ضد عفونی کننده تمیز کند.

  6. ارائه دهنده شما ممکن است ناحیه مورد نظر را با استفاده از یک سوزن کوچک برای تزریق دارو بی حس کند. یا ممکن است از اسپری بی حس کننده روی دهانه رحم شما استفاده کنند.

  7. ارائه دهنده شما ممکن است از نوعی فورسپس برای ثابت نگه داشتن دهانه رحم برای بیوپسی استفاده کند. هنگام استفاده ممکن است کمی گرفتگی احساس کنید.

  8. ارائه دهنده شما ممکن است یک ابزار نازک میله مانند به نام صدای رحم را از طریق دهانه رحم قرار دهد. این کار برای یافتن طول رحم و محل بیوپسی انجام می شود. این ممکن است باعث کمی گرفتگی شود. سپس صدا حذف خواهد شد.

  9. ارائه دهنده شما یک لوله نازک (کاتتر) را از طریق دهانه رحم وارد رحم می کند. کاتتر یک لوله کوچکتر در داخل خود دارد. ارائه دهنده لوله داخلی را خارج می کند و در انتهای کاتتر مکش ایجاد می کند. سپس ارائه‌دهنده به آرامی نوک کاتتر را به داخل و خارج می‌چرخاند تا قطعات کوچکی از بافت آندومتر را جمع‌آوری کند. این ممکن است باعث کمی گرفتگی شود.

  10. مقدار و محل برداشتن بافت به دلیل بیوپسی آندومتر بستگی دارد.

  11. ارائه دهنده شما کاتتر و اسپکولوم را برمی دارد. آنها بافت را برای مطالعه به آزمایشگاه می فرستند.

بعد از بیوپسی آندومتر چه اتفاقی می افتد؟

پس از عمل، قبل از رفتن به خانه می توانید چند دقیقه استراحت کنید. اگر هر نوع مسکنی داشتید، به کسی نیاز دارید که شما را به خانه برساند.

ممکن است بخواهید از نوار بهداشتی برای خونریزی استفاده کنید. وجود گرفتگی و لکه بینی خفیف یا خونریزی واژینال برای چند روز پس از عمل طبیعی است. طبق توصیه پزشک، مسکن مصرف کنید. آسپرین یا برخی داروهای ضد درد دیگر ممکن است احتمال خونریزی را افزایش دهد. فقط داروهای توصیه شده مصرف کنید.

به مدت 2 تا 3 روز پس از بیوپسی آندومتر یا طبق توصیه پزشک خود از دوش گرفتن، استفاده از تامپون یا رابطه جنسی خودداری کنید.

همچنین ممکن است محدودیت های دیگری برای فعالیت خود داشته باشید. این ممکن است بدون فعالیت شدید یا بلند کردن وسایل سنگین باشد.

شما ممکن است به رژیم غذایی عادی خود بازگردید، مگر اینکه ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما غیر از این به شما بگوید.

ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی به شما خواهد گفت که چه زمانی برای درمان یا مراقبت بیشتر مراجعه کنید.

اگر یکی از موارد زیر را دارید به ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود بگویید:

  • خونریزی بیش از حد یا خونریزی بیش از 2 روز پس از عمل

  • مایع بدبو از واژن شما خارج می شود

  • تب یا لرز

  • درد شدید زیر شکم

ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی شما ممکن است پس از انجام عمل دستورالعمل‌های دیگری را بر اساس وضعیت شما به شما ارائه دهد.

مراحل بعدی

قبل از اینکه با آزمایش یا روش موافقت کنید، مطمئن شوید که:

  • نام آزمون یا روش

  • دلیل انجام آزمایش یا روش

  • چه نتایجی را باید انتظار داشت و چه معنایی دارند

  • خطرات و مزایای آزمایش یا روش

  • عوارض جانبی یا عوارض احتمالی چیست؟

  • زمان و مکان شما برای انجام آزمایش یا روش

  • چه کسی این آزمایش یا روش را انجام خواهد داد و صلاحیت آن شخص چیست

  • اگر آزمایش یا روش را انجام نمی دادید چه اتفاقی می افتاد

  • هر گونه آزمایش یا روش جایگزین که باید در مورد آن فکر کنید

  • چه زمانی و چگونه به نتایج خواهید رسید

  • اگر سؤال یا مشکلی دارید، پس از آزمون یا روش با چه کسی تماس بگیرید

  • چقدر باید برای آزمایش یا روش بپردازید

تشخیص زودهنگام می تواند عامل مهمی در نتیجه تومورها در مغز باشد. تومورهای مغزی دومین عامل مرگ و میر ناشی از سرطان در کودکان زیر 15 سال و دومین عامل سریع رشد مرگ ناشی از سرطان در میان افراد بالای 65 سال است. طی سال آینده، بیش از 100000 نفر در ایالات متحده به تومور مغزی مبتلا خواهند شد. .

انواع تومورهای مغزی

تومورهای مغزی اولیه

تومورهایی که از بافت مغز شروع می شوند به عنوان تومورهای اولیه مغز شناخته می شوند و بر اساس نوع بافتی که در آن منشاء می گیرند طبقه بندی می شوند. شایع ترین تومورهای مغزی گلیوما هستند که در گلیال یا بافت حمایتی شروع می شوند. انواع مختلفی از گلیوما وجود دارد:

  • آستروسیتوم.  این تومورها از سلول های کوچک ستاره ای شکل به نام آستروسیت ها به وجود می آیند. آنها ممکن است در هر نقطه از مغز یا نخاع رشد کنند. در بزرگسالان، آستروسیتوما اغلب در مغز ایجاد می شود. در کودکان، آنها در ساقه مغز، مخ و مخچه ایجاد می شوند. آستروسیتوم درجه III گاهی آستروسیتوم آناپلاستیک نامیده می شود. آستروسیتوم درجه IV معمولاً گلیوبلاستوما مولتی فرم نامیده می شود.
  • گلیوم ساقه مغز  این تومورها در پایین ترین قسمت ساقه مانند مغز ایجاد می شوند. ساقه مغز بسیاری از عملکردهای حیاتی را کنترل می کند. اکثر گلیوماهای ساقه مغز آستروسیتومای با درجه بالا هستند.
  • اپندیموما.  این تومورها معمولاً در پوشش بطن ها ایجاد می شوند. آنها همچنین ممکن است در نخاع ایجاد شوند. اگرچه این تومورها می توانند در هر سنی ایجاد شوند، اما بیشتر در دوران کودکی و نوجوانی دیده می شوند.
  • الیگودندروگلیوما.  این تومورها در سلول‌هایی ایجاد می‌شوند که میلین، پوشش چربی که از اعصاب محافظت می‌کند، تولید می‌کنند. این تومورها معمولاً در مغز ایجاد می شوند. آنها نادر هستند، به کندی رشد می کنند و معمولاً به بافت مغز اطراف گسترش نمی یابند. آنها اغلب در بزرگسالان میانسال رخ می دهند، اما در افراد در هر سنی دیده شده است.

انواع دیگری از تومورهای مغزی وجود دارند که در بافت گلیال شروع نمی شوند. برخی از رایج ترین آنها در زیر توضیح داده شده است:

  • مدولوبلاستوما.  زمانی تصور می شد که این تومورها از سلول های گلیال ایجاد می شوند. با این حال، تحقیقات اخیر نشان می دهد که این تومورها از سلول های عصبی بدوی یا در حال رشدی که به طور معمول پس از تولد در بدن باقی نمی مانند، ایجاد می شوند. به همین دلیل، مدولوبلاستوماها گاهی اوقات تومورهای نورواکتودرمال اولیه (PNET) نامیده می شوند.

    بیشتر مدولوبلاستوماها در مخچه ایجاد می شوند. با این حال، آنها ممکن است در مناطق دیگر نیز رخ دهد. این تومورها اغلب در کودکان رخ می دهد و در پسران بیشتر از دختران دیده می شود.
  • مننژیوم.  این تومورها از مننژها یا غشاهایی که مغز و نخاع را در بر می گیرند رشد می کنند. آنها معمولاً خوش خیم هستند. از آنجایی که این تومورها بسیار آهسته رشد می کنند، مغز ممکن است بتواند خود را با حضور آنها وفق دهد. مننژیوم ها اغلب قبل از ایجاد علائم بسیار بزرگ می شوند. اغلب در زنان بین 30 تا 50 سال رخ می دهد.
  • شوانوماس.  این تومورها خوش خیم هستند و از سلول های شوان شروع می شوند که میلینی را تولید می کنند که از عصب آکوستیک یا عصب شنوایی محافظت می کند. آنها عمدتا در بزرگسالان رخ می دهد. این تومورها زنان را دو برابر مردان تحت تأثیر قرار می دهند.
  • کرانیوفارنژیوم.  این تومورها در ناحیه غده هیپوفیز نزدیک هیپوتالاموس ایجاد می شوند. آنها معمولاً خوش خیم هستند اما گاهی اوقات بدخیم در نظر گرفته می شوند زیرا می توانند هیپوتالاموس، ناحیه ای از مغز را تحت فشار قرار دهند یا به آنها آسیب برسانند و بر عملکردهای حیاتی تأثیر بگذارند. این تومورها اغلب در کودکان و نوجوانان رخ می دهد.
  • تومورهای سلول زایا.  این تومورها از رشد سلول های جنسی یا سلول های زایا به وجود می آیند. شایع ترین نوع تومور سلول زایا در مغز ژرمینوم است.
  • تومورهای ناحیه پینه آل  این تومورها در یا اطراف غده صنوبری، اندام کوچکی در نزدیکی مرکز مغز ایجاد می‌شوند. تومور می تواند رشد آهسته (پینئوسیتوما) یا رشد سریع (پینئوبلاستوم) داشته باشد. دسترسی به ناحیه پینه آل بسیار دشوار است و این تومورها اغلب قابل برداشتن نیستند.

 

سفید کردن واژن بوقلمون روشی  است که افراد برای رفع تیرگی ناحیه تناسلی به آن متوسل می شوند. بسیاری از بیماران از این روش لیزر رضایت داشته اند و روشی بسیار ارجح است.

تیرگی در ناحیه تناسلی می تواند باعث عدم اعتماد به نفس در افراد شود. به همین دلیل با اعمال چنین روش هایی تصویر بهتری به دست می آید و از مشکلات مربوط به اعتماد به نفس جلوگیری می شود.

مناسب‌تر است که این برنامه را به جای «سفیدکننده واژن ترکیه» «بلیچینگ ولو» بنامیم. فرج قسمت بیرونی اندام تناسلی زنانه است.

عملیات بلیچینگ ولو برای روشن شدن تن رنگ فرج که به مرور زمان سیاه یا تیره تر می شود و ظاهری زیباتر انجام می شود. از نظر پزشکی به آن هایپرپیگمانتاسیون گفته می شود. این روش را می توان در قسمت های مختلف بدن غیر از ناحیه تناسلی نیز اعمال کرد.

روش های ناحیه تناسلی

درمان‌های مربوط به ناحیه تناسلی اخیراً به عمل‌هایی تبدیل شده‌اند که اغلب توسط زنان مورد تحقیق و بررسی قرار می‌گیرند. با افزایش مشکلات مربوط به این منطقه، علاقه شدید به این درمان ها روز به روز افزایش یافته است. در بین این روش‌ها، سفید کردن واژن بوقلمون با لیزر یکی از ارجح‌ترین روش‌های درمانی است. روشی که در بین مردم به این نام رایج است به سفید کردن فرج نیز معروف است.

سفید کردن واژن بوقلمون چگونه انجام می شود؟

در سال‌های اخیر، پیشرفت‌های بسیار جدی در روش‌های سفید کردن واژن ترکیه که با فناوری لیزر اعمال می‌شود، رخ داده است. لیزر به لطف اثر حرارتی خود پوست را گرم می کند. یعنی با افزایش سنتز کلاژن باعث لایه برداری پوست می شود. بنابراین، لایه برداری می کند. بنابراین، 40 درصد روشن شدن در رنگ پوست رخ می دهد.

این روش در یک جلسه اعمال می شود. این یک فرآیند بسیار کوتاه است. پس از انجام عمل، هیچ دردی احساس نمی شود و محدودیتی وجود ندارد. شما می توانید بلافاصله به زندگی عادی بازگردید.

چرا واژن تیره می شود؟

فرج ساختاری دارد که بسیار مستعد تغییر رنگ و تیره شدن است. به همین دلیل ممکن است تاریک شدن این منطقه به مرور زمان رخ دهد. به خصوص با بالا رفتن سن، یکی از شایع ترین علل تیرگی است. به همین ترتیب، اختلالات هورمونی و تیرگی پس از زایمان احتمال بیشتری دارد.

پوشیدن مداوم لباس زیر مصنوعی، استفاده روزانه از پد، پوشیدن لباس‌های بسیار تنگ، پاک‌کننده‌هایی که تعادل پوست و PH را به هم می‌زند، کرم‌ها و دئودورانت‌ها را می‌توان از جمله عواملی برشمرد که می‌توانند باعث تیرگی قسمت بیرونی ناحیه تناسلی شوند.

به همین ترتیب، لیزر اپیلاسیون، استفاده از کرم های موبر و استفاده از موم را می توان از جمله اقداماتی برشمرد که باعث تیرگی ناحیه تناسلی می شود. تمام تیرگی های ناحیه تناسلی را می توان با لیزر سفید کننده واژن ترکیه اصلاح کرد.

بعد از عمل سفید کردن واژن بوقلمون با لیزر

هیچ عارضه جانبی جدی در بیمارانی که به دنبال روش سفید کردن واژن با لیزر بودند مشاهده نشد. قرمزی بسیار خفیف ممکن است در ناحیه ایجاد شود. به همین ترتیب، شکایاتی مانند سوزش و سوزش را می توان جزو عوارض جانبی پس از عمل به حساب آورد.

چند روز پس از اتمام عمل، ناحیه تیره تر و پوسته پوسته تر می شود. سپس پوست کنده شده و از روی پوست پاک می شود. پس از این روش، هیچ محدودیتی برای زندگی جنسی وجود ندارد.

آیا سفید کردن واژن بوقلمون با لیزر خطراتی دارد؟

سفید کردن واژن بوقلمون با لیزر معمولاً هیچ آسیب یا خطری ندارد. اما انتخاب اشتباه و مبتدی پزشک می تواند باعث سوختگی پوست شود. به همین دلیل دقت در انتخاب پزشک بسیار مهم است.

اگر عمل خود را توسط پزشک متخصص انجام دهید، احتمال بروز هرگونه مشکل بسیار کم است. این ممکن است به این دلیل باشد که فرد پوست بسیار حساسی دارد.

به همین ترتیب، دوز پرتوهای لیزر را نمی توان تنظیم کرد و زمانی که دوز کمتر از آنچه باید داده شود، اثری از این روش وجود ندارد. به همین دلیل توجه به انتخاب کلینیک و پزشک برای لیزر اهمیت دارد.

آیا سفید کردن واژن بوقلمون دائمی است؟

فرج به عوامل خارجی بسیار حساس است. به همین دلیل احتمال تیره شدن مجدد واژن پس از عمل سفید کردن وجود دارد. مراقبت دقیق از ناحیه بعد از عمل از تیره شدن مجدد آن جلوگیری می کند.

برای جلوگیری از تیرگی مجدد یا به تعویق انداختن تیرگی، توجه به رژیم غذایی سالم ضروری است. به همین ترتیب، با انجام اقدامات احتیاطی مانند انجام ورزش، پرهیز از محصولات شیمیایی و پوشیدن لباس زیر نخی می توان از تیرگی رنگ جلوگیری کرد. با انجام این فرآیندها دوره تیرگی را طولانی می کند، البته نمی توان به طور کامل از آن جلوگیری کرد.

در چه شرایطی تیرگی ناحیه تناسلی افزایش می یابد؟

شدت رنگ در ناحیه تناسلی به خصوص با بالا رفتن سن مشهودتر می شود. به همین ترتیب، عواملی مانند سیگار کشیدن، بارداری و زایمان ممکن است از عوامل اصلی ایجاد این تیرگی ها باشند.

داروهایی که برای پیشگیری از بارداری مصرف می شوند نیز باعث تیرگی می شوند. این خاموشی ها بر اساس تصویر بد باعث ایجاد مشکلات اعتماد به نفس در زنان می شود. به لطف عمل های سفید کردن واژن ترکیه، زنان قصد دارند از این تصویر بد خلاص شوند و اعتماد به نفس قدیمی خود را بازیابند.

در کدام بیماری ها ناحیه تناسلی تیره می شود؟

برخی از بیماری ها می توانند باعث تیره شدن رنگ واژن شوند. از جمله این بیماری ها می توان به سندرم تخمدان پلی کیستیک، مقاومت به انسولین، چاقی (چاقی)، سندرم کوشینگ، بیماری های تیروئید، بیماری آدیسون، تومورهای ترشح کننده هورمون در غده فوق کلیوی اشاره کرد.

قبل از شروع عمل سفید کردن واژن بوقلمون باید بررسی شود که آیا بیماری وجود دارد یا خیر و بر این اساس باید درمان را شروع کرد.

درمان تغییر رنگ واژن

روش های زیادی برای درمان تغییر رنگ ولو استفاده می شود. در هر کلینیک ممکن است با روش های مختلفی مواجه شوید. این درمان ها لیزرهای CO2، لیزرهای اربیوم یاگ، لیزرهای کیو سوییچ، محصولات مزوتراپی روشن کننده رنگ، درم ابریژن و میکرودرم ابریژن، PRP تناسلی، محلول های قابل استفاده در خانه هستند.

پس از معاینه بیمار، پزشک تصمیم می گیرد که کدام روش مناسب است و این روش درمانی اعمال می شود. در حین استفاده درد ندارد.

ساده ترین روش در بین درمان های زیبایی ناحیه تناسلی، روش سفید کردن واژن بوقلمون است. این روش هم دائمی و هم موثر است. به لطف این درمان، افراد ظاهر زیبای سابق خود را به دست می آورند.

 

جوانسازی واژن به روش هایی اطلاق می شود که می تواند به دلایل زیبایی یا برای تسکین علائم شل شدن واژن انجام شود. جوانسازی واژن یا بازسازی واژن شامل ترمیم بافت شل، کشیده یا پاره شده برای سفت کردن، تقویت و حمایت از دیواره های واژن و اندام های لگنی است.

چرا باید جراحی جوانسازی واژن انجام دهم؟

دیواره های واژن به دلیل وجود هورمون استروژن به طور طبیعی الاستیک و انعطاف پذیر هستند. با گذشت زمان و پس از زایمان ، عضلات واژن می توانند کشیده و شل شوند. اگر بدن زن به دلیل عدم تعادل هورمونی یا یائسگی تولید استروژن را متوقف کند، بافت واژن ممکن است آتروفی کند. این بافت ضعیف و شل واژن می تواند باعث افتادگی اندام لگنی و بی اختیاری شود. همچنین، برخی از زنان متوجه می شوند که رابطه جنسی کمتر لذت بخش یا حتی دردناک می شود.

جراحی جوانسازی واژن می تواند بسیاری از این علائم ناخوشایند را درمان کند. در اینجا دلایلی وجود دارد که چرا بیماران به دنبال جوانسازی واژن هستند:

  • بازگرداندن تنگی واژن پس از چند قلو یا زایمان بزرگ
  • ترمیم بافت پاره شده به دلیل آسیب، زایمان یا اپیزیوتومی ناکافی التیام یافته
  • درمان افتادگی اندام لگنی
  • درمان بی اختیاری ادرار
  • سفت کردن دهانه واژن برای بهبود لذت جنسی برای زن و همسرش

گزینه های جراحی برای جوانسازی واژن

چندین روش مختلف وجود دارد که ممکن است در طول جوانسازی واژن انجام شود. نوع عمل یا روش هایی که جراح شما انجام می دهد به سلامت زنان و زایمان و شرایطی که می خواهید درمان کنید بستگی دارد. مهم است که تمام نگرانی های خود را با متخصص زنان خود در میان بگذارید تا بیشترین سود را از جراحی خود ببرید.

پرینورافی

پرینورافی یا پرینئوپلاستی، ترمیم جراحی پرینه، کشش کوچک پوست بین واژن و مقعد است. پرینورافی ماهیچه های اطراف دهانه واژن را بازسازی می کند و پارگی های پرینه یا اسکار اپیزیوتومی را ترمیم می کند.

در این روش، جراح یک برش کوچک V شکل در دیواره خلفی واژن (نزدیک‌ترین سمت به مقعد) ایجاد می‌کند. این برش V شکل بافت اسکار را از بین می برد و یک خط تمیز برای بخیه زدن جراح ایجاد می کند و اندازه دهانه واژن را کاهش می دهد. کاهش قطر دهانه واژن می تواند باعث افزایش اصطکاک در حین رابطه جنسی شود که می تواند لذت شما و شریک زندگی شما را افزایش دهد.

برخی از پرینورافی ها عبارتند از واژینوپلاستی یا لابیاپلاستی ، که جراحی های زیبایی هستند که با هدف بهبود ظاهر اندام تناسلی خارجی زن برای تناسب با زیبایی مورد نظر انجام می شود. واژینوپلاستی پوشش اضافی واژن را کاهش می‌دهد و در نتیجه ظاهری جمع‌شده و «جوان‌تر» ایجاد می‌کند. لابیاپلاستی لابیا مینور را تغییر شکل می دهد یا کاهش می دهد - هود پوستی که روی کلیتوریس و واژن تا می شود.

ترمیم رکتوسل

رکتوسل نوعی پرولاپس اندام لگنی است که در آن راست روده به سمت آن فشار می آورد و باعث برآمدگی در دیواره پشتی واژن می شود. رکتوسل معمولاً به دلیل زایمان سخت، جراحی قبلی یا ضعف کف لگن ایجاد می شود. آنها می توانند باعث کمردرد و درد در هنگام رابطه جنسی شوند.

ترمیم رکتوسل شامل بازسازی جراحی دیواره خلفی واژن برای بازگرداندن رکتوم به موقعیت مناسب و سفت کردن بافت کشیده شده واژن است. جراح بافت را به هم می‌کشد و از اندام‌های لگن حمایت می‌کند و از افتادگی دیگر جلوگیری می‌کند.

 

آیا با علائم پانیک آشنایی دارید؟ حمله پانیک نوعی ترس شدید ناگهانی و لحظه‌ای است که باعث بروز واکنش‌های فیزیکی شدید می‌شود، درحالی‌که هیچ علت مشخص یا خطر واقعی وجود ندارد. این حملات می‌توانند بسیار ترسناک باشند و زمانی که روی می‌دهند فرد احساس می‌کند کنترلش را از دست داده، سکته کرده یا حتی در حال مردن است. بیشتر افراد شاید در کل عمرشان نهایت یک یا دو بار با نشانه‌ های پانیک مواجه شده باشند و بعد از مدتی با تمام شدن شرایط تنش‌زا، مشکلشان برطرف شده است. اما افرادی که مرتب دچار این حملات اضطرابی غیرمنتظره و ناگهانی شده و همیشه ترس حمله دارند مبتلا به اختلال پانیک هستند. در این مطلب قرار است درباره علایم پانیک و نشانه های حملات آن بیشتر بخوانیم، پس تا انتهای مطلب با ما باشید. اگر دچار علائم این بیماری می‌شوید، می‌توانید از طریق سایت دکترتو با دکتر روانشناس یا روانپزشک مشاوره داشته باشید.

علائم پانیک چیست؟ (نشانه های حملات پانیک چیست؟)

حمله پانیک چیه؟ حملات پانیک معمولا ناگهانی و بدون هیچگونه هشداری شروع می‌شوند و هر لحظه ممکن است بروز کنند برای مثال حین رانندگی، در مرکز خرید، وقتی در خواب ناز هستید یا وسط یک جلسه کاری. این حملات انواع مختلف زیادی دارند اما معمولا نشانه های پانیک طی چند دقیقه به اوج خود می‌رسند، و پس از آن فرد احساس خستگی زیاد خواهد داشت. از علائم پانیک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • احساس خطر یا مرگ
  • ترس از دست دادن کنترل بدن
  • ضربان قلب سریع و تپش قلب
  • لرزش
  • تنگی نفس یا گرفتگی گلو
  • لرز
  • گرگرفتگی
  • حالت تهوع
  • گرفتگی شکم
  • درد قفسه سینه
  • سردرد
  • سرگیجه یا ضعف
  • کرختی و بی حسی دست و پاها
  • احساس غیرواقعی بودن

حمله پانیک از بیماری های اعصاب و روان است. یکی از بدترین چیزها درباره حملات اضطرابی، ترس شدید از حملات بعدی است. فرد ممکن است به حدی از حملات پانیک بترسد که از انجام برخی کارها پرهیز کند.

 

 

. اولین علائم پانیک (علایم حملات پانیک)

اولین علائم پانیک که به آن علائم اختلال هراس هم می‌گویند اضطراب شدید و حس ترس جسمی مانند تپش قلب، تنگی نفس، لرزش، تنش و گرفتگی عضلانی هستند.

۲. احساس خطر

احساس خطر از شایع‌ترین نشانه‌های پانیک است که فرد مبتلا همواره احساس خطر شدیدی می‌کند و ترس از دیوانه شدن، از دست دادن کنترل یا مردن دارد. این احساس خطر باعث عصبی شدن، بیقراری یا نگرانی در فرد شده انگار که خطری در پیش است.

۳. افزایش ضربان قلب

افزایش ضربان قلب از دیگر علائم اختلال هراس است. زمانی روی می‌دهد که بدن به حالت مبارزه می‌رود. حین حملات اضطرابی بدن تلاش دارد که اکسیژن بیشتری جذب کند و به همین دلیل سریع‌تر نفس می‌کشد. به علاوه اینکه در آن لحظه بدن هورمون‌هایی مانند آدرنالین ترشح کرده که باعث افزایش ضربان قلب و ایجاد فشار به ماهیچه‌ها و عضلات بدن می‌شود. در بیشتر موارد، حمله پانیک باعث تاکی کاردی شده و ضربان قلب تا بیش از ۲۰۰ تا در هر دقیقه یا حتی بیشتر می‌رود. این تپش قلب باعث ایجاد سرگیجه و تنگی نفس می‌شود.

۴. تنگی نفس و فشار در قفسه سینه

از دیگر نشانه های پانیک حس تنگی نفس و فشار در قفسه سینه است. زمانی که شدت علائم اختلال هراس شدید باشد با تپش قلب، تنگی نفس و سایر علایم پانیک همراه می‌شود و فرد احساس می‌کند که سکته قلبی کرده و نگران است که بمیرد.


افزایش ضربان قلب از دیگر علائم اختلال هراس است که زمانی روی می‌دهد که بدن به حالت مبارزه می‌رود.

۵. درد قفسه سینه

حملات پانیک به واسطه مکانیسم‌هایی که مستقیما روی عروق کرونر تاثیر گذاشته باعث بروز درد قفسه سینه می‌شوند. فعال شدن اتونومیک و هیپرونتلاسیون حین حملات پانیک باعث اسپاسم عروق کرونر شده و به ایسکمی میوکارد و درد قفسه سینه تبدیل خواهد شد. درد قفسه سینه درد تند و تیزی است و به محض تمام شدن حمله، درد قفسه سینه هم برطرف می‌گردد.

از آنجایی که نشانه های پانیک در افراد مختلف متفاوت است نمی‌توان دقیق گفت که این درد چه زمانی برطرف می‌شود اما به طور متوسط ۱۰ دقیقه طول می‌کشد و گاهی ممکن است تا چند ساعت ادامه داشته باشد.

۶. تعریق

یکی از بارزترین علائم اختلال هراس، عرق کردن است. تقریبا همه ما در مواقعی که دچار اضطراب شدیم، تعریق را تجربه کردیم. درست همانند بیشتر نشانه ها و علائم اضطرابی، تعریق بیش از حد هم بخشی از واکنش ذاتی بدن نسبت به استرس است. البته نوع تعریق متفاوت خواهد بود و ممکن است عرق سرد کنید یا عرق گرم یا هر دو را با هم داشته باشید.

۷. گرگرفتگی

گرگرفتگی از نشانه های شایع اضطراب است که در مواقع بروز حملات اضطرابی و پانیک هم فرد ناگهان حس گرمای شدید می‌کند و حالت گرگرفتگی دارد. علت گرگرفتگی در واقع واکنش بدن برای آمادگی مقابله با خطر پیش رو است. حس گرگرفتگی ناشی از حمله پانیک باعث سرخ شدن صورت و عرق کردن کف دست‌ها و زیر بغل می‌شود.

۸. لرزش

لرزش یکی از علائم پانیک است که با بروز حملات اضطرابی در اثر واکنش بیش از حد سیستم عصبی سمپاتیک ایجاد می‌شود. همانطور که عضلات موقع پرواز یا فرار از موقعیت‌های تحریک کننده دچار فشار و تنش شده، حس لرزش در بدن می‌کنید.

 

 

بیماری دو قطبی یکی از بیماری‌های اعصاب و روان است که برای درمان آن باید به دکتر روانپزشک یا دکتر روانشناس مراجعه کنید. اگر این بیماری را به حال خود رها کنید، ممکن است عوارض آن شما را درگیر کند. همچنین درمان این بیماری می‌تواند کیفیت زندگی بیمار را چند برابر کند.

 

کمتر کسی را می‌‌بینید که اسم اختلال دو قطبی به گوش او نرسیده باشد. در‌عین‌حال افراد کمی درباره این اختلال روانی اطلاعات جامع و کاربردی دارند. اگر از کسی بپرسید که اختلال دوقطبی چیست، بدون شک به عباراتی چون «مودی بودن»، “افسردگی شیدایی”، «ثبات خلق نداشتن»، «افکار خودکشی داشتن»، «پر انرژی و کم انرژی بودن» و شرایط روانی و الگوهای رفتاری مشابه اشاره می‌کند.

به‌طور‌معمول کسانی که با این اختلال آشنایی اندکی دارند، از شنیدن نام آن دچار ترس می‌شوند. همچنین کسانی که علائم و نشانه‌های این اختلال روانی را در نزدیکان و آشنایان خود مشاهده می‌‌کنند، دچار اضطراب و وحشت می‌شوند. بنابراین توصیه می‌کنیم مطالب زیر را با دقت مطالعه کنید و با دید بازتر و ذهن آرام‌تر به این اختلال بپردازید.

در این مطلب از دکترتو با اختلال دو قطبی، علائم آن، علل ابتدا، مشکلات افراد مبتلا به دو قطبی و درمان دو قطبی و دیگر جنبه‌های این اختلال روانی آشنا می‌شویم. تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

اختلال دو قطبی یا بایپولار چیست؟

بیماری دوقطبی چیست؟ اختلال دوقطبی (اختلال دو قطبی به انگلیسی Bipolar) یک اختلال روانی و یکی از 


است که در گذشته به آن شیدایی افسردگی می‌گفتند. فردی که به این حالت روانی مبتلا باشد، حالات مختلفی از دوره‌های شیدایی و فرازهای احساسی (مانیا و‌ هایپومانیا) و دوره‌های افسردگی و نشیب‌های روانی (دپرسیون) را تجربه می‌کند.

هنگامی‌که شخصیت دوقطبی به علائم افسردگی دچار می‌شود، احساس ناراحتی و ناامیدی پیدا می‌کند. معمولا در این اپیزود، فرد نسبت به فعالیت‌های روتین روزمره اشتیاقی ندارد. او برای انجام فعالیت‌های جدید هم تمایلی نشان نمی‌دهد. هنگامی‌که مود و حالت روانی فرد به مانیا یا همان شیدایی تغییر می‌کند (و یا‌هایپومانیا که حالت خفیف‌تر مانیا است)، رفتارهایی پرانرژی از خود نشان‌می‌‌دهد. همچنین نسبت به بیشتر مسائل اطراف خود، اشتیاق بی‌اندازه و غیرعادی نشان‌می‌‌دهد.

البته می‌توان با یک برنامه درمانی مناسب و کاربردی، نشانه‌ها و علائم این اختلال را تخفیف داد و در ادامه بحران‌های تغییر حالات روانی را مدیریت کرد. در بیشتر موارد مبتلایان نسبت به درمان دارویی و سایکوتراپی به خوبی پاسخ می‌‌دهند و کیفیت زندگی آن‌ها به طور چشم‌گیری افزایش می‌‌یابد. این بیماری از انواع بیماری های روانی است و از آنجایی که درمان آن به‌تنهایی سخت است، توصیه می‌کنیم از مشاوره تلفنی اعصاب و روان که در سایت دکترتو فراهم‌شده استفاده کنید.

تفاوت اختلال شخصیت مرزی و دوقطبی چیست؟

تفاوت اختلال شخصیت مرزی و انواع اختلال دو قطبی این است که افراد مبتلا به اختلال دوقطبی تمایل به تجربه شیدایی و افسردگی دارند، در حالی که افراد مبتلا به BPD درد عاطفی شدید و احساس پوچی، ناامیدی، خشم، ناامیدی و تنهایی را تجربه می‌کنند.

علائم اختلال دوقطبی کدامند؟

همان‌طور که می‌دانید هر بیماری و یا اختلال روانی علائم و نشانه‌های مختص به خود را دارد. برخی از نشانه های اختلال دو قطبی، جزو شکایات خود بیمار هستند. از طرفی برخی علایم اختلال دو قطبی هم توجه متخصص و یا اطرافیان بیمار را به خود جلب می‌‌کنند. در ادامه به نشانه‌های دوقطبی در حالت‌های مختلف روانی می‌‌پردازیم:

۱. علائم مانیا و هیپومانیا در یک فرد مبتلا به اختلال دوقطبی

مانیا یا شیدایی و هیپومانیا یا نیمه شیدایی دو فاز متفاوت با علائم نسبتا مشابه هستند. مانیا یا شیدایی نسبت به هیپومانیا حالت شدیدتری است و دارای علائم برجسته‌تری است. علائم اختلال افسردگی شیدایی سبب ایجاد مسائل و مشکلات جدی در زمینه کاری، تحصیلی، احساسی و روابط فرد می‌شود. مانیا می‌تواند سبب سوق دادن فرد به سمت روان‌پریشی شود و روان‌شناس را مجبور به بستری کردن بیمار در بیمارستان کند. بیماران در هر دو حالت مانیا و هیپومانیا حداقل ۳ مورد از علائم ذکر شده را دارند.

  • به شکل غیرقابل کنترلی شاد، پرانرژی و هیجان‌زده هستند.
  • فعالیت، انرژی و اضطراب آنها به شکل قابل توجهی افزایش می‌یابد.
  • دچار حالتی به نام یوفوریا می‌شوند که عبارت است از اعتماد به نفس بیش‌از‌حد و احساس خوبی داشتن.
  • احساس نیاز به خواب نمی‌کنند و دچار کم‌خوابی می‌شوند.
  • به طرز عجیبی پرحرف می‌شوند.
  • افکار مغشوش و پراکنده بسیاری دارند و ایده‌های بسیاری در سر آنها می‌‌گذرد.
  • نمی‌توانند به خوبی تمرکز کنند و دچار حواس‌پرتی می‌شوند.
  • نمی‌توانند به خوبی و عاقلانه تصمیم‌گیری کنند. به‌عنوان مثال، سرمایه‌گذاری‌های اشتباه و نادرست می‌‌کنند و یا ولخرجی‌های بی‌دلیل انجام می‌‌دهند. همچنین تصمیمات پرخطر در حیطه ارتباطات جنسی خود می‌گیرند.

۲. حالت افسردگی شدید در یک فرد با اختلال دوقطبی (افسردگی دو قطبی)

اپیزود دیپرشن ماژور یا افسردگی شدید به اندازه‌ای قوی و طوفانی است که می‌تواند در فعالیت‌های روزانه فرد اختلال ایجاد کند و کار، تحصیل و روابط او را تحت تاثیر قرار دهد. البته که انواع افسردگی متفاوت هستند. این حالت معمولاً شامل ۵ مورد و یا بیشتر از علائم زیر است:

  • مود و حالت افسرده داشتن که شامل غمگین بودن، ناامید بودن، احساس پوچی و بغض داشتن است. این حالات در کودکان معمولا به شکل تحریک‌پذیر‌بودن و حساسیت شدید خود را نشان می‌‌دهد.
  • بی‌تمایل بودن نسبت به همه یا اکثر فعالیت‌ها و نداشتن اشتیاق
  • کاهش وزن قابل توجه یا افزایش وزن علی‌رغم رژیم غذایی. کاهش وزن در کودکان می‌تواند خود را به شکل عدم مطابقت با الگوی افزایش وزن نشان‌دهد.
  • خوابیدن بیش از اندازه و یا بی‌خوابی (اینسامنیا)
  • بی‌قراری یا آهستگی در انجام کارها
  • خستگی مفرط و یا نداشتن انرژی برای انجام کارها و فعالیت‌های معمول
  • احساس بی‌ارزش بودن و یا عذاب وجدان شدید
  • عدم تمرکز و کاهش توانایی تفکر و اختلال در تصمیم‌گیری
  • افکار خودکشی و یا حتی اقدام به خودکشی.

سایر ویژگی‌هایی که یک فرد مبتلا به اختلال دو قطبی ممکن است داشته‌باشد، شامل اضطراب و استرس، مالیخولیا و یا روان‌پریشی نیست. زمان ظهور علائم می‌تواند مختلط و یا آنی باشد. تغییر حالات می‌توانند در زمان حاملگی و یا با تغییر فصول سال رخ دهند.

۳. تفاوت علائم اختلال دوقطبی در مردان و زنان

اختلال دوقطبی در مردان و زنان تقریبا به یک اندازه مشاهده می‌شود. هرچند نشانه‌های شاخص در بیماران با جنسیت متفاوت، می‌تواند مختلف باشد. در بیشتر موارد زنان و مردان با تشخیص دوقطبی ممکن است موارد زیر را نشان دهند:

اختلال دوقطبی در زنان اختلال دوقطبی در مردان
دیرتر و در سنین بالاتری مانند دهه سوم و چهارم زندگی تشخیص داده‌شوند. معمولا زودتر از زنان تشخیص داده‌می‌شوند. حتی در سنین نوجوانی هم امکان تشخیص آن وجود دارد.
حالت‌های خفیف‌تری از مانیا را نشان دهند. دارای حالات شدید شیدایی یا افسردگی دو قطبی هستند.
بیشتر حالات افسردگی را تجربه کنند. افکار خودکشی در مردان بیشتر بروز می‌کند.
سیکل‌های تند و سریع از تغییر حالت را از خود بروز دهند. مثلا در یک سال، ۴ بار یا بیشتر حالات مانیا و افسردگی را تجربه کنند. سیکل‌های بیماری بای پولار ثابت و متغیری دارند.
بیماری‌ها و اختلالات همراه دیگری را هم داشته‌باشند. این موارد می‌توانند شامل میگرن، پرکاری یا کم‌کاری تیروئید، چاقی، اختلالات اضطرابی و تحریک پذیری باشند. در اپیزودهای مانیا رفتارهای پرخطر بیشتری از خود نشان می‌‌دهند.
مصرف الکل در آن‌ها بیشتر است. معمولا سوء‌مصرف مواد دارند.
تفاوت‌های بیماری افسردگی شیدایی در مردان و زنان

زنانی که دارای این اختلال هستند ممکن است دچار برگشت‌های مکرر حالات شوند و این به دلیل بالا و پایین شدن هورمون‌های آنان طی قاعدگی و همچنین یائسگی است. اختلال دوقطبی در زنان پیچیدگی‌های بیشتری نسبت به مردان دارد. مردانی که به دوقطبی مبتلا می‌شوند، معمولا کمتر از زنان به دنبال درمان این اختلال می‌روند و احتمال خودکشی در آن‌ها بالاتر است.

بیشتر والدین وقتی به بچه‌ها و مشکلات خواب فکر می‌کنند، کودکی در حال گریه را تصور می‌کنند. بسیاری از کودکان و نوجوانان بزرگتر نیز مشکلاتی در خواب دارند، از جمله مشکل در خوابیدن و بیدار شدن مکرر در نیمه شب.

 

متأسفانه، نخوابیدن در شب می تواند بر خلق و خو و رفتار کودک شما در طول روز تأثیر بگذارد و منجر به مشکلات مدرسه و انضباط شود.

 برای دریافت مشاوره می توانید با روانشناس کودک در تهران ارتباط برقرار نمایید.

 

بی خوابی دوران کودکی

مانند بزرگسالان، کودکان مبتلا به بی خوابی یا در خوابیدن مشکل دارند، یا در خواب ماندن مشکل دارند، یا پس از مدت زمانی که باید به طور معمول خواب باشند، استراحت خوبی ندارند. علاوه بر خواب آلودگی در طول روز، علائم بی خوابی دوران کودکی می تواند شامل موارد زیر باشد: 

 
  • پرخاشگری
  • کاهش دامنه توجه
  • حالت افسردگی
  • بیش فعالی
  • تحریک پذیری
  • مشکلات حافظه
  • نوسانات خلقی
 
 

 

علل

یکی از دلایل رایج که بسیاری از کودکان به اندازه کافی نمی خوابند این است که خیلی دیر به رختخواب می روند. 2 این اغلب به این دلیل است که والدین انتظارات غیرواقع بینانه ای در مورد میزان خواب مورد نیاز فرزندانشان دارند یا به دلیل برنامه ریزی بیش از حد فرزندانشان، با فعالیت های زیاد و تکالیف زیاد. یا ممکن است کودک شما تا دیروقت بیدار باشد و پیام کوتاه بفرستد، با تلفن صحبت کند، بازی های ویدیویی انجام دهد یا تلویزیون تماشا کند .

 

به یاد داشته باشید که کودکان بین 6 تا 13 سال به 9 تا 11 ساعت خواب در هر شب نیاز دارند و نوجوانان به 8 تا 10 ساعت خواب نیاز دارند. 3 اگر ساعت خواب واقع بینانه ای تنظیم کنید و کودکتان هنوز خواب خوبی ندارد، علل رایج بی خوابی می تواند شامل موارد زیر باشد :

 
  • اضطراب
  • آسم (سرفه)
  • کافئین
  • افسردگی
  • اگزما (خارش)
  • اختلالات عصبی رشدی مانند اوتیسم، سندرم آسپرگر (که اکنون DSM-5 آن را به عنوان اختلال طیف اوتیسم طبقه بندی می کند) و ناتوانی ذهنی
  • آپنه انسدادی خواب (خروپف)
  • عادات بد خواب
  • سندرم پاهای بی قرار
  • عوارض جانبی داروها، از جمله محرک های مورد استفاده برای درمان ADHD، داروهای ضد افسردگی، کورتیکواستروئیدها و داروهای ضد تشنج
  • فشار
 

 

درمان ها

اگرچه والدین اغلب می‌خواهند برای درمان بی‌خوابی فرزندشان به نسخه‌ای مراجعه کنند، اما بسیار مهم‌تر است که به دنبال مشکلات پزشکی یا روان‌شناختی زمینه‌ای که ممکن است ابتدا نیاز به درمان داشته باشند، باشند. به عنوان مثال، اگر کودک شما آپنه انسدادی خواب دارد و شب ها با صدای بلند خروپف می کند و به طور مکرر تنفس متوقف می شود، ممکن است نیاز به برداشتن لوزه ها و آدنوئیدها داشته باشد. 2

 

یا اگر کودک شما به دلیل کنترل ضعیف آسم، سرفه های شبانه مکرر دارد، ممکن است به داروهای پیشگیری کننده قوی تری برای آسم نیاز داشته باشد. اگر کودک شما آپنه خواب، آسم یا افسرده دارد، قرص خواب راه حل نیست، به خصوص که هیچ قرص خوابی برای استفاده کودکان تایید نشده است. 4

 

داروها

داروهایی که گاهی در مواقع ضروری و مناسب استفاده می شوند عبارتند از : 5

 
  • آنتی هیستامین ها، اگرچه معمولاً باعث خواب آلودگی در طول روز می شوند و فقط برای مدت کوتاهی مورد استفاده قرار می گیرند
  • کلونیدین، مثلاً اگر فرزند شما دارای اختلال نقص توجه/بیش فعالی (ADHD) یا مشکلات رفتاری باشد .
  • ملاتونین
  • ریسپردال (ریسپریدون)، برای کودکان مبتلا به اوتیسم یا مشکلات رفتاری
  • داروهای ضد افسردگی آرام بخش، از جمله Elavil (آمی تریپتیلین) و Remeron (میرتازاپین)
 

مگر اینکه تشخیص دیگری دلیل بی خوابی کودک شما باشد، نسخه معمولاً جواب نمی دهد.

 

درمان های غیر دارویی

درمان‌های غیردارویی برای بی‌خوابی اولیه، یا بی‌خوابی دوران کودکی که ناشی از بیماری دیگری نیست، می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

 
  • اجتناب از کافئین
  • ورزش منظم
  • اگر فرزندتان ظرف 10 تا 20 دقیقه نخوابد، از رختخواب بلند شوید و کارهای آرامی مانند مطالعه انجام دهید.
  • داشتن یک برنامه منظم از زمان رفتن کودک به رختخواب و بیدار شدن، از جمله آخر هفته ها و تعطیلات
  • محدود کردن زمان صرف شده در رختخواب فقط به خوابیدن، به این معنی که از مطالعه، انجام تکالیف یا تماشای تلویزیون در رختخواب خودداری کنید.
  • توقف فعالیت های تحریک کننده 30 تا 60 دقیقه قبل از خواب، مانند بازی های ویدیویی، تماشای تلویزیون، پیامک یا صحبت کردن با تلفن.
  • آموزش تکنیک‌های تمدد اعصاب، از جمله تنفس دیافراگمی، آرام‌سازی پیشرونده عضلانی، و تصویرسازی بصری که می‌تواند هنگام خواب از آنها استفاده کند.
 

مراجعه به مشاور یا روانشناس کودک، علاوه بر پزشک اطفال، برای اکثر کودکان مبتلا به بی خوابی نیز می تواند مفید باشد.